Tapiolan pysäköintilaitokset

Tapiolan keskuksen pysäköintipaikat keskitetään uusiin maan alle louhittaviin pysäköintilaitoksiin.

Tapionaukion alapuolelle rakennettava Tapionaukion pysäköintilaitos sekä Tapiolan keskuksen alapuolelle louhittavaan Keskuspysäköinti käsittävät yhteensä lähes 2000 pysäköintipaikkaa. Tapiolan keskuksen alapuolelle toteutetaan louhinnan yhteydessä myös liiketiloja palvelevat keskitetyt huoltotilat.

Tapionaukion pysäköintilaitos

Tapionaukion maanalaiseen laitokseen on toteutettu 331 paikkainen pysäköintihalli ja sen päälle arkkitehti Aarne Ervin alkuperäisten suunnitelmien mukaan uudistetetulle Tapionaukiolle 120 paikkaa, joten kokonaisuudessa pysäköintilaitos käsittää 451 paikkaa. Pysäköintilaitoksen henkilösisäänkäynnit tulevat Sokos Hotel Tapiola Gardenin edustalle ja Tapiolan Ainoan tuntumaan. Pysäköintilaitoksesta on suora säältä suojattu yhteys suoraan keskuksen tulevalle bussiterminaalitasolle sekä mm. Stockmannille ja Tapiolan Ainoaan. Henkilöautoliikenteen sisäänajo tapahtuu Tapionaukiolta, jonne pääsee kääntymään Tapiolantieltä. Tervetuloa tutustumaan Suomen laadukkaimpaan pysäköintiin.

Tapionaukion pysäköintilaitoksen on rakennuttanut Tapiolan Keskuspysäköinti Oy, joka on keskuksen kuuden kiinteistöyhtiön sekä Espoon kaupungin ja Länsimetro Oy:n omistama kiinteistöyhtiö. Tapionaukion pysäköintilaitoksen pääsuunnittelija on Arkkitehtitoimisto HKP Oy/arkkitehti Jukka Hyvämäki, rakennuttamistehtävista on vastannut Indepro Oy ja pääurakoitsijana toiminut Lemminkäinen Infra Oy. Pysäköintilaitoksen toimivuuteen ja sisämiljöön suunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota.

Tapiolan keskuksen uudistamisen käynnistämistä symbolisoivan Tapionaukion pysäköintilaitoksen peruskivi muurattiin 15.9.2011. Hetki oli historiallinen, koska samana päivänä oli kulunut tasan 50 vuotta Tapiolan keskuksen ikonin, Keskustornin, valmistumisesta.

Tapionaukion pysäköintiä voi seurata Keskustorniin asennetun kameran avulla

 

Tapionaukion pysäköintilaitos

Keskuspysäköinti

Keskuspysäköintilaitoksen louhintatyöt käynnistettiin kesällä 2012 ja keskuksen alapuolelle suunnitellun pysäköintilaitoksen ensimmäisen vaiheen louhintatyöt toteutetaan samanaikaisesti Tapiolan metroaseman louhintatöiden kanssa. Keskuspysäköintiin valmistuu 1 500 pysäköintipaikkaa, joten Tapionaukion pysäköintilaitoksen kanssa paikkoja on tarjolla yhteensä lähes 2 000. 

Tapiolan Keskuspysäköintilaitoksen ja Keskushuollon louhintatyöt käynnistävä alkupaukku räjäytettiin 20.6.2012 Tapionaukiolla. Pysäköintilaitoksen louhintatyöt ovat valmistuneet vuoden 2014 alussa ja tällä hetkellä käynnissä on rakennustyöt. Keskuspysäköinti valmistuu asiakkaiden käyttöön keväällä 2016.

Yhteystiedot

Espoon kaupunki, Tapiolan kehittämisprojektinjohtaja Antti Mäkinen, p. 050 5931339

Tapiolan keskuspysäköinti (keltainen), Tapionaukion pysäköintilaitos (vihreä), metro (oranssi)

Seuraa myös somessa

Evästeiden käyttö – jatkamalla tämän sivuston käyttöä hyväksyt sivustolla olevien evästeiden käytön. Lisätietoa saat klikkaamalla tästä.

×