Tapiola Park

Tapiolan keskuspysäköinti on Suomen ensiluokkaisinta pysäköintitilaa maan alla.

Tapiola Parkin ensimmäinen vaihe valmistui keväällä 2013, jolloin Tapionaukiolle valmistui 450 asiakaspysäköintipaikkaa kauppakeskus AINOAn vierelle ja Sokos Hotel Tapiola Gardenin edustalle. Tapiola Parkin toinen vaihe valmistui 19.3.2016, ja nyt 2000 pysäköintipaikkaa takaavat ettei pysäköintitila Tapiolassa lopu.

Maanalaisen pysäköinnin ja huollon ansiosta ajoneuvoliikenne on mahdollista ohjata maan alle ennen keskuksen aluetta, mikä takaa autottoman kävelykeskustan rakentamisen koko Tapiolan keskuksen alueelle.

Uuteen Tapiola Parkiin pääsee ajamaan sekä Tennispuiston vierestä Etelätuulentieltä että Tapiolantien suuresta liikenneympyrästä, jonka sisäkehällä on sisäänajo- ja ulosajorampit uuteen parkkihalliin. Tapiolan vuonna 1970 käytöstä poistettu liikenneympyrä palautettiin modernisoituna vanhalle paikalleen vuodenvaihteessa.

Tapiola Parkista on yhteensä kuusi jalankulkuyhteyttä ympäri keskuksen aluetta.
  • AINOAn M-taso
  • Tapionaukio
  • Kulttuuriaukio,
  • Länsituulenaukio
  • Länsituulenkuja
  • Sammonsilta

Tapiola Park on kuuden kiinteistöyhtiön sekä Espoon kaupungin ja Länsimetron omistama kiinteistöyhtiö, jonka suurin omistaja on LähiTapiola. Pysäköintilaitoksen investointi on noin 115 miljoonaa euroa. Tapiola Park on kokonaisuudessaan Suomen suurin yhtenäinen julkiseen käyttöön louhittu luolasto.

Pysäköintilaitoksen suunnittelussa on panostettu yksityiskohtiin muun muassa tiikkipuuta, liuskekiviä ja taustavalaistuja lasipintoja käyttämällä. Pysäköintihallin seinät sekä ylimmän tason katto ovat ultramariinin sinikseksi maalatut. Tapiola Parkissa on yli 2000 maanalaista pysäköintipaikkaa: 1680 neljässä tasossa (P1-P4), joista kaksi alimmaista metron liityntäpysäköinnin käytössä. Vuonna 2013 avatussa osassa (P0) on 330 maanalaista paikkaa. Liikuntarajoitteisille on varattu 42 paikkaa ja vähäpäästöisille autoille 32 paikkaa. Tapiola Parkin kokonaispinta-ala on 83 470 m2, eli luolastoon mahtuisi esimerkiksi Helsingin olympiastadion tai neljä eduskuntataloa.

 

Ajo-ohjeet

  • Länsiväylältä lännestä Tapiolan liittymästä: Etelätuulentie - Tapiola Park
  • Länsiväylältä Helsingin suunnasta Tapiolan liittymästä: Tapiolantie - Tapiola Park
  • Kehä I:ltä: Tapiolantie - Tapiola Park
  • Turunväylältä esim. Mankkaan liittymästä: Mankkaantie - Vanhamankkaantie - Koivuviidantie - Kalevalantie - Pohjantie - Etelätuulentie - Tapiola Park

Aukioloajat ja yhteystiedot

Sisäänajo
            Ulosajo 
ma-la
4.45–24
  24/7
su
5.45–24
   

Puhelin: 020 7812 410 / Valvomo - Control Room

Palvelut

Tapiola Parkin tasolla P2 palvelee autopesula Autospa. Autospan kotisivut >>


Oman auton löytäminen pysäköintilaitoksesta

Voit tarkistaa autosi pysäköintipaikan maksuautomaatin näytöltä painamalla näytön viereissä olevaa "Etsi autosi" -painiketta ja syöttämällä pysäköintilipun automaattiin. Automaatin näytöllä näytetään karttakuva, mistä näkyy mihin auto on pysäköity.