Ajankohtaista

 • Yökerho Bada Bing lopettaa Tapiolassa

  Tapiolassa toimiva yökerho Bada Bing lopettaa toimintansa maaliskuun loppuun mennessä, mihin asti toiminta jatkuu normaalina.

  Yökerho Bada Bingin tilat puretaan Vesiputoustalon purkamisen myötä, ja tiedossa ei toistaiseksi ole uusia tiloja. Vesiputoustalon paikalle nousee liiketiloja ja asuintaloja.

  Bada Bing avasi Tapiolassa kesällä 2013.

  Bada Bing järjestää "Hautajaisviikonlopun" perjantaina 16.3.

  Lue lisää
 • Raitinkartanon hanke muuttaa kulkureittejä

  Raitinkartano, tai tuttavallisemmin entisen Akateemisen ja Nordean rakennus, puretaan tammi-helmikuusta alkaen ja sen tilalle nousee liiketiloja ja uusia asuntoja. Lue kuinka hanke tulee vaikuttamaan kulkemiseen Tapiolan keskuksessa hankkeen eri vaiheissa.

  Raitinkartanon hanke on osa asemakaavan muutosta, jolla mahdollistetaan vanhojen liike- ja toimistotalojen purkaminen. Raitinkartano, tai tuttavallisemmin entisen Akateemisen ja Nordean rakennus, sijaitsee aivan metroaseman yläpuolella ja sen alimpiin kerroksiin tulee Ainoa-kauppakeskukseen yhteydessä olevaa liiketilaa.

   Kaupallisten tilojen yläpuolelle rakennetaan 7 kerrokseen asuntoja, joista aukeaa upeat näkymät moneen suuntaan vehreässä Tapiolassa. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu vuonna 2021.

  Hanke käynnistyi vanhan rakennuksen vaativilla purkutöillä tammikuussa 2018. MiniTapiolan purkaminen alkoi torstaina 1.2.2018. Hanke alkoi työmaan aitaamisella viikon 5 aikana. Koko purkutyön aikana huolehditaan läheisyydessä liikkuvien henkilöiden opastuksesta ja turvallisuudesta. 

  Tuulensuojalle tehdään työmaa-aikainen jäteaitaus Pankkitalon toimijoille. Alustavasti jäteaitaus on käytössä maanantaista 5.2 lähtien.

  • Raitinkartanon sivuilta kulkeminen on kokonaan estetty hankkeen aikana.

  • Tapiontorin kautta pääsee kulkemaan AINOAn suuntaan koko projektin ajan.

  • Otso Apteekkiin ja OP:n liiketiloihin pääsee kulkemaan Picnicin ja Jyskin välistä.

  • Kulkuyhteys Kiinteistö Oy Hopiakanteleen jätehuoltotilaan ja lastauslaiturille pysyy auki.

  • Alla olevista kartoista näkee tarkemmin sen, kuinka hankkeen eri vaiheet vaikuttavat kulkemiseen Tapiolan keskuksessa.

  Lisätietoa hankkeesta voi lukea Espoo.fi -nettisivuilta klikkaamalla tästä.

   

  Ensimmäisen vaiheen kulkureitit

   

  Ensimmäinen vaihe alkoi viikolla 5 ja kesti viikolle 10 asti.

  • Kulku Sampokujalla säilyi mutta kaventui.

  SOL-myymälän kulman takaa kulku säilyi.

  Pankkitalon jäteaitaus valmistui viikolla 8. Tämän jälkeen Sampokujan alapuolinen huoltokäytävä ei ole enää käytössä.

   

  Ensimmäisen vaiheen kulkureitit näkyvät alla olevista kartoista. 

  Toisen vaiheen kulkureitit

  Raitinkartanon toinen vaihe alkoi viikolla 10 ja kestää toukokuuhun 2018 asti

   

  • Sampokujan läpikulku suljetaan kokonaan.
  • Työmaa-alueen rajalla olevien liiketilojen ikkunoita suojataan. 
  • Länsituulenkujalle tehdään suojattu kulku viikon 10 aikana. Työt tehdään iltapainotteisesti klo 15.00-22.00. Tuulensuojan luiskalle tehdään kevyen liikenteen kulkua, jotta työmaaliikenteen alkaessa kulkeminen on turvallista. 
  • Kulku huoltokäytävään estetään alatasolla siten, että huoltoyhteys
   Kiinteistö Oy Hopiakanteleeseen säilyy. 
  Toisen vaiheen kulkureitit näkyvät alla olevasta kartasta.


  Kolmannen vaiheen kulkureitit

  • kulku suoraan Länsituulenkujalta Raitinlinnan kiinteistöön on suljettu
  • Raitinlinnaan pääsee Sampokujalta.
  • käynti Otso Apteekkiin ja Osuuspankkiin JYSKin ja Picnicin välistä

  Kolmannen vaiheen kulkureitit näkyvät alla olevasta kartasta.  Raitinkartanon vaiheet ja kulkureitit eri vaiheissa

  klikkaa tätä tekstiä tai kuvaa avataksesi PDF-tiedoston
   

  Lue lisää
 • miniTapiola suljetaan väliaikaisesti 31.1.

  Valitettavasti liikennekaupunki miniTapiola suljetaan väliaikaisesti Raitinkartanon purkamishankkeen takia 31.1.2018.

  Uusi lasten liikennepuisto pyritään avamaan ennen kesää uudessa sijainnissa. Tiedotamme tästä heti kun uusi paikka on varmistunut.

  Lue lisää
 • Tiedotustilaisuus Tapiolan uudistumisesta 30.1.2018

  Tapiolan uudistumisesta pidetään tiistaina 30.1. klo 18 infotilaisuus, jossa pääsee kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan uudistuksista.

  Kerromme Tapiolan uudistumisen ajankohtaiset kuulumiset infotilaisuudessa:
  Aika: tiistaina 30.1.2018 klo 18.00 - 20.00
  Paikka: Tapiolan koulun auditorio (Opintie 1)
   

  Aiheina

  Tapiolan keskuksen uudistamisen nykyvaihe ja keskeiset hankkeet
  Projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoon kaupunki
   
  Kulttuurikeskus uudistuu ja monipuolistuu
  Kulttuurijohtaja Susanna Tommila, Espoon kaupunki
   
  Kauppakeskus Ainoa kehittyy
  Kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg, LähiTapiola
   
  Rakentamisen eteneminen ja jalankulkuyhteydet
  Projektipäällikkö Miikka Hakari, Espoon kaupunki
   
  Joukkoliikenneyhteydet
  Joukkoliikennesuunnittelija Petri Nissinen, HSL
   
  Puheenjohtajana toimii Tapiolan kehittämisprojektin projektinjohtaja Antti Mäkinen.

  Ohessa tapahtuman esitysmateriaalit 2. osassa, johtuen aineistojen suuresta koosta:

  Esitysmateriaali_osa1

  Esitysmateriaali_osa2

  Lue lisää
 • Liityntälinjasto 3.1.2018 alkaen

  Etelä-Espoo saa 3.1.2018 paitsi uudet linjat myös uudet linjanumerot. Kaikki linjanumerot ovat kolminumeroisia, ja liityntälinjaston käyttöönoton jälkeen Espoossa ei enää kulje kaksinumeroisia linjoja, vaan ne jäävät vain Helsingin bussilinjojen käyttöön.

  Tapiolan metroasemalla on käytössä väliaikaisia järjestelyjä aina siihen asti, kunnes uusi bussiterminaali Merituulentiellä avautuu alkuvuodesta 2019. Sitä ennen kävelymatkat Tapiolassa ovat tavallista pidempiä etenkin metron ja bussien välillä.

  Tapiolassa melkein kaikki bussilinjat kulkevat Pohjantien varren väliaikaisesta katuterminaalista, jonne kuljetaan metroaseman A- ja B-uloskäynneiltä. Metroasemalta kuljetaan lippuhallin läpi suoraan ulos, minkä jälkeen päädytään Tapiolan katutasoon. Siellä Pohjantien varren busseille löytää seuraamalla sinisiä jalankulun opasteita.

  Tapiolassa busseja lähtee myös Tapionaukion bussiterminaalista, josta lähtee muun muassa linja 551 kohti Otaniemeä ja Pasilaa. Tapionaukiolta lähtevät Espoon sisäiset linjat kulkevat myös Pohjantien pysäkkien kautta.

  Tapiolan metroasemalta bussiyhteydet kulkevat Mankkaan, Westendin, Suurpellon, Pohjois-Tapiolan ja Olarin suuntiin. Tapiolan ohella Mankkaan ja Suurpellon suuntiin on mahdollista vaihtaa myös Urheilupuistossa. Niittykummusta taas voi vaihtaa Olarin ja Suurpellon suuntiin kulkeville busseille.

  Metroasemalta on lisäksi opastettu sisäyhteys kauppakeskus Ainoaan. Yhteys Ainoaan alkaa metroaseman lippuhallitasolta ja on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina.

  Kun Tapiolan bussiterminaali Merituulentielle valmistuu alkuvuodesta 2019, Tapiolan vaihto-olosuhteet paranevat huomattavasti. Nyt käytössä olevat ratkaisut ovat väliaikaisia ja johtuvat Tapiolan keskustan rakennustöistä.

  Klikkaa tästä uuteen Tapiolan linjakarttan.

  Klikkaa tästä Tapiolan keskuksen liikekarttaan/ kulkureittioppaaseen liityntälinjojen pysäkeille. 

  Miten juuri sinun matkasi kulkee 3.1.2018 alkaen, kun länsimetro ja uusi bussilinjasto on otettu käyttöön? Ota asiasta selvää: reittiopas.fi

  Lue lisää
 • Suomi 100 v. Tapiolassa

  Espoon Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu Itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin Metro-Areenalla. Mutta myös Tapiolassa voi juhlistaa 100 v. Suomea!

  Espoon kaupungin Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu koko kaupungin yhteiseen Itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin. Kaikille avoin tapahtuma järjestetään keskiviikkona 6.12.2017 klo 14.30-16.30 Espoo Metro Areenalla. Konsertti esitetään suorana lähetyksenä osoitteessa espoo.fi/livetapahtumat.

  ---------------------------------------

  Tapiolan Keilahallilla voit virittäytyä juhlatunnelmaan jo ti 5.12. jolloin keilahalli avoinna normaalia pidempään, aina 22 asti. (hohtokeilailua klo 18-22)

  Voit aloittaa Itsenäisyyspäivän aaton vieton 5.12. klo 19 Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa, jossa esitetään Espoon Kaupunginteatterin esitys Isän jälki – Kollaan kenttäpapin tarina.  Lisätiedot tästä.

  Suomi100 -illallinen Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 klo 17 alkaen Ravintola Kylässä

  Kylässä nautitaan 7 ruokalajin Suomi100 Menua. Illalliskortteja myydään ennakkoon 50 ensimmäiselle vieraalle. Menun hinta on 60 €/henkilö. Illalliskortin voi hankkia suoraan ravintolasta. Lisätiedot tästä.

  Grillit!:ssä tarjolla myös juhlava brunssi sekä Suomi 100- Menu Itsenäisyyspäivänä 6.12. Ravintola avoinna klo 11–14. ajan. Lisätiedot täältä. 

  Hyvää Itsenäisyyspäivää 100 vuotiaalle Suomelle!

  Lue lisää
 • Metroliikenne Tapiolaan käynnistyy la 18.11.

  Pääkaupunkiseudun metroliikenne laajenee lauantaina 18.11.2017, kun metron uusi, Ruoholahden ja Matinkylän välinen osuus avataan matkustajille. Lue HSL:n tiedoite tästä:

  Matkustajaliikenne alkaa lauantaina 18.11. heti aamuliikenteen alusta. Ensimmäinen juna metron uudella osuudella lähtee matkaan Matinkylästä kohti Vuosaarta aamulla kello 5.09.

  Metroa ajetaan kahdella linjalla, jossa toinen linjoista kulkee reitillä Matinkylä–Vuosaari ja toinen reitillä Tapiola–Mellunmäki. Idässä joka toinen juna ajaa Mellunmäkeen ja joka toinen Vuosaareen aivan kuten nykyäänkin. Lännessä joka toinen juna kääntyy ympäri Tapiolassa ja joka toinen jatkaa Matinkylään.

  Linjojen yhteisellä osuudella Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä ruuhka-ajan vuoroväli on 2,5 minuuttia. Arjen päiväliikenteessä ja alkuillasta sekä lauantaina päiväaikaan junat kulkevat vajaan neljän minuutin välein. Sunnuntaisin ja muina aikoina metron vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella on viisi minuuttia.

  Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussilinjat uudistuvat 3.1.2018

  Kun metroliikenne Matinkylään alkaa ensi viikon lauantaina, HSL:n joukkoliikenteessä ei tapahdu muita muutoksia. Bussilinjat Lauttasaaressa ja Espoossa jatkavat kulkuaan nykyiseen malliin 2.1.2018 asti. Sen jälkeen bussit siirtyvät ajamaan metron liityntäliikennettä.

  3.1.2018 alkaen Länsiväylää pitkin Kamppiin kulkevat seutulinjat korvautuvat liityntäbusseilla metroasemille ja Etelä-Espoon linjasto uudistuu kokonaisuudessaan. Lauttasaaressa kaikki linjat joko päättyvät Lauttasaaren metroasemalle tai kulkevat sen kautta. Muutoksia tulee myös Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Kauniaisten bussiliikenteeseen. Kirkkonummelta kulkevat seutulinjat taas päättyvät 3.1. alkaen Matinkylän bussiterminaaliin.

  ”Metro kulkee Matinkylään asti noin puolentoista kuukauden ajan samanaikaisesti nykyisten bussilinjojen kanssa. Näin matkustajat saavat aikaa totutella uuteen yhteyteen, ja toisaalta me voimme varmistua sen toimivuudesta ennen kuin bussien reitit uudistuvat”, kertoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

  Lisätietoa liikenteen muutoksista saa HSL:n verkkosivuilta osoitteesta hsl.fi/länsimetro.

   

  Lue lisää
 • Pelastusharjoitus Tapiolan metroasemalla perjantaina 22.9.Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos harjoittelee Tapiolan metroasemalla 22.9. noin klo 9.45-15.00. Harjoituksessa testataan länsimetron matkustajaturvallisuutta kuvitteellisessa evakuointitilanteessa aidossa metron toimintaympäristössä.

  Harjoituksen aikana aseman läheisyydessä liikkuu paljon hälytysajoneuvoja. Harjoituksessa käytetään vaaratonta, väriltään vaaleanharmaata harjoitussavua, joka ei ole terveydelle haitallisia. Savua tulee vapautumaan ilmaan metron savunpoistokuiluista ja leviämään vallitsevan tuulensuunnan mukaan. Harjoitussavusta ei tule soittaa Hätäkeskukseen, mikäli sille ei havaita muuta lähdettä kuin harjoitus.

  Pelastuslaitos pahoittelee harjoituksesta aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille ja yrityksille sekä muille siellä liikkuville. Haittavaikutusten minimoimiseksi turhaa liikkumista alueella tulee välttää. Harjoituksen toteuttaminen tuottaa arvokasta tietoa metroliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi, joka koituu meidän kaikkien yhteiseksi hyödyksi.

  Lisätietoja harjoituksesta:

  Länsimetro Oy, viestintäjohtaja Satu Linkola, puh. 046 877 3392

  Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, palopäällikkö Heikki Kervinen, puh 09 8162 8699 (vaihde).

  Lue lisää
 • Muutoksia Kauppamiehentiellä Tapiolassa 22.5. alkaen

  Kauppamiehentie 4 tontilla aloitetaan uuden Tapiolan Taika -asuinkerrostalon rakennustyöt. Työmaa alkaa louhinta- ja maanrakennustöillä toukokuussa 2017. Töistä voi aiheutua melu- ja pölyhaittoja tontin lähikiinteistöille.


  Työmaa muuttaa liikennejärjestelyjä Kauppamiehentiellä. Työmaan kohdalla katu muuttuu yksisuuntaiseksi (länsi-itä-suuntainen) ja nykyiset jalankulku- ja pyöräily-yhteydet siirtyvät Heikintorin läheisyyteen. 


  Työmaasta aiheutuvat järjestelyt kestävät kokonaisuudessaan vuoden 2018 kesään saakka.

  Tapiolan Taika -asuinkerrostalon asuntoihin voi tutustua Kauppamiehentie 6 pysäköintipaikalla sijaitsevassa esittelytilassa. Tervetuloa!

   

  Lisätietoja:

  Jenna Roivainen,

  JM-Suomi Oy

  puh. 050 410 5902

  jenna.roivainen@jmoy.fi

  www.jmoy.fi

   

  Lue lisää
 • Ilmainen pysäköinti Kesänavauksessa, katso ohjeet täältä!Tapiolan Kesänavausta vietetään 19.–20.5. Katso alta ohjeet maksuttoman pysäköinnin lunastukseen.  Maksuton pysäköinti Tapiola Parkissa AINOAn puhelinsovelluksen sekä Taskuparkki-sovelluksen ladanneille! Huom. sovellus tulee olla ladattuna ja rekisteröitynä ennen pysäköintihalliin ajamista!

  1. Lataa AINOA mobiilisovellus Google Play-kaupasta tai App Storesta ennen kuin ajat halliin.
  2. Mene AINOAn sovelluksen "Pysäköinti" alasivulle ja rekisteröidy Taskuparkki-sovellukseen
  3. Rekisteröidy AINOAn kanta-asiakkaaksi ja täytä omat tietosi Taskuparkki-sovellukseen (myös maksukortin tieto tulee täyttää)

  Sisään ja ulos ajaminen sovelluksella:
  1. Aja Tapiola Parkin sisäänajopuomille ja avaa Taskuparkki sovellus
  2. Valitse näytöltä "Pysäköi tänne"
  3. Tämän jälkeen paina "Käy sisään", jolloin puomi aukeaa noin 3-6 sek. sisällä painamisesta
  4. Ajaessasi ulos pysäköintilaitoksesta aja suoraan ulosajo portille
  5. Paina Taskuparkki-sovelluksessa painiketta "Poistu", jolloin puomi aukeaa noin 3-6 sek. sisällä painamisesta

  Taskuparkki lähettää sähköpostilla kuitin tapahtumasta pysäköinnin päätyttyä.
  Pysäköintiedun saa vain ajamalla sisään ja ulos taskuparkki sovelluksella ja sovellus tulee olla asennettuna ja rekisteröityminen tehtynä puhelimeen ennen pysäköintilaitokseen saapumista. Lisätiedot: ainoatapiola.fi/pysakointi
  Lue lisää