Ajankohtaista

 • Ravintolakartta elokuvien ystäville.

  Leffaelämystä ennen tai sen jälkeen porukalla syömään ja nauttimaan muutamasta lasillisesta hyvässä seurassa? 
  Tapiolan keskuksen ravintolat löydät kätevästi alla olevasta kartasta.

  Ravintoloista löydät lisätietoa täältä.
  https://www.tapiolankeskus.fi/Liikkeet-Palvelut


  Lue lisää
 • Ravintolapäivä Tapiolan Keskuksen alueella 18.5.Kansainvälinen Ravintolapäivä tulee taas 18.5. Olitko ajatellut tulla pitämään omaa myyntipistettä Tapiolan keskustan alueelle? Laita viestiä meille, niin sovitaan yhdessä asiasta.

  Ole yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen kalle(at)tapiolatoimii.fi.

  Jaamme alueelta paikkoja osallistujille ja informaatiota alueella toimimisesta. Paikat jaetaan Sampotorilta (Heikintorin edestä) ja Jyskin ja Metroaseman väliseltä aukiolta. 

  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

  Paikat ovat käytettävissä klo 10.00-17.00.

  Lisätietoja Ravintolapäivästä voit lukea täältä: http://www.restaurantday.org/fi/

  Ravintolapäivänä pidetään alueella myös Tapiolan Kesänavaus–tapahtuma, joten väkeä Tapiolassa tulee varmasti olemaan. Toivottavasti myös säät suosivat!  Lue lisää
 • Tietoa HSL:n uusista vyöhykkeistä tarjolla bussiterminaalissa 13.4.

  HSL:n kauppakeskuskiertua saapuu Tapiolan buusiterminaalin 13.4. klo 11 - 17!

  Jos liikut pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa tulevina viikkoina, saat ostosten ohella myös neuvontaa HSL-alueen uusista lippuvyöhykkeistä. Pistäydy HSL:n ständillä ja kysy mistä tahansa, mikä sinua uusissa vyöhykkeissä askarruttaa, oli se sitten lippujen ostaminen, hinnat tai vyöhykkeiden rajat. Kortinlukijalla voit kokeilla lipun ostamista uusien vyöhykkeiden käyttöliittymällä.

  HSL:n vyöhykekiertue alkaa maanantaina 8.4. Kannelmäen Kauppakeskus Kaaresta ja päättyy torstaina 25.4. Tikkurilan Dixiin. Ajat ja paikat ovat seuraavat:

  • Ma 8.4. klo 15-19: Kauppakeskus Kaari
  • Ti 9.4. klo 15-19: Myyrmanni
  • La 13.4. klo 11-17: Tapiolan bussiterminaali
  • Su 14.4. klo 12-16: Columbus
  • Ma 15.4. klo 15-19: Kamppi
  • Ti 16.4. klo 15-19: Jumbo
  • Ti 23.4. klo 15-19: Iso-Omena
  • To 25.4. klo 15-19: Dixi

  Ständillä HSL:n asiantuntijat vastailevat kysymyksiin. Kiertueella on mukana myös kortinlukija, jolla voit omin käsin kokeilla, miten lipun ostaminen sujuu kortinlukijan käyttöliittymällä, joka on päivitetty uusiin vyöhykkeisiin.   

  Uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön lauantaina 27.4.klo 4.30.

  Lue, mitä vyöhykeuudistuksen ensimmäisenä päivänä tapahtuu: Lataa HSL-korttisi vyöhykeaikaan jo ennakkoon

  Uusien vyöhykkeiden verkkosivut:
  https://www.hsl.fi/uudetvy%C3%B6hykkeet

  Lue lisää
 • Tapiolan asukasilta 9.4. klo 17.30 - 19.30

  Tapiolan kehittäminen jatkuu - tervetuloa asukasiltaan!

  Tiistai 9.4.2019 klo 17.30 – 19.30
  Tapiolan koulu

  Vyöhykeuudistus vaikuttaa myös Tapiolassa

  Ohjelma                   

  Avaus 
  Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, Espoon kaupunki

  Tapiolan keskus jatkaa uudistumistaan 
  Projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoon kaupunki

  Kulttuurin rooli Tapiolassa vahvistuu 
  Kulttuurijohtaja Susanna Tommila, Espoon kaupunki

  Lauluesitys 
  The Bop´sh Bops

  Liikenneyhteydet ja julkiset alueet 2019 
  Projektipäällikkö Miikka Hakari, Espoon kaupunki

  AINOA – Tapiolan kaupallinen sydän  
  Kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen, LähiTapiola

  Vyöhykeuudistuksen vaikutukset Tapiolassa 
  Projektipäällikkö Eeva Jakobsson, HSL 

  Lue lisää Tapiolan uudistuksesta

  Lue lisää
 • Metroaseman turvajärjestelmien testauksia TO - PE 28.-29.3.Tapiolan metroasemalla ja -radalla suoritetaan viranomaisten edellyttämiä säännöllisesti suoritettavia turvajärjestelmien testejä metroliikenteen päättymisen jälkeen. Testauksen yhteydessä käynnistetään mm. aseman ja pystykuilujen savunpoistopuhaltimet, aseman evakuointikuulutus- ja paloilmoitusjärjestelmät. Testaus suoritetaan yöaikaan 28.-29.3.2019, kello 24-05 välisenä aikana. 

   

  ASEMA  TESTAUKSEN AJANKOHTA OSOITE

  Tapiola 28.-29.3.2019 Sammonsilta 7 

  Tapiola 28.-29.3.2019 Merituulentie 11 

  Tapiola 28.-29.3.2019 Merituulentie 6

  PYSTYKUILU TESTAUKSEN AJANKOHTA OSOITE

  Mäntyviidan kuilu 28.-29.3.2019 Mäntyviita 6b 

  Aseman kuilu 28.-29.3.2019 Merituulentie 1 

  Aseman kuilu 28.-29.3.2019 Merituulentie 1 

  Kelohongantien kuilu 28.-29.3.2019 Kelohongantie 4 

   

  Testien yhteydessä syntyy melua, joka voi kantautua myös lähialueen kiinteistöihin. Testit kestävät noin kaksi (2) tuntia ja niiden yhteydessä tarkastetaan turvajärjestelmien suunnitelman mukainen yhteistoiminta. Testien aikana koekäytetään mm. savunpoistopuhaltimia, joiden avulla poistetaan hätätilanteessa savu pois metroaseman maanalaisista tiloista. Testien yhteydessä käynnistyvien evakuointitiedotteiden avulla matkustajat poistuvat asemalta turvallisesti ja oikeaa reittiä pitkin. Testeillä ei ole vaikutusta metron matkustajaliikenteeseen. 

  HKL Pahoittelee testauksesta syntyvää meluhaittaa.

  Lue lisää
 • Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion arkkitehtuurikilpailun voittaja on Uusikuu

  Tapiolan Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Voittaja on Uusikuu-niminen ehdotus, jonka pääsuunnittelusta on vastannut Verstas Arkkitehdit Oy. Kulttuurikeskuksen suunnittelussa yhteistyökumppanina on toiminut Arkkitehdit Mustonen Oy ja maisemasuunnittelussa Loci maisema-arkkitehdit Oy.

     Palkintolautakunnan mukaan Uusikuu on toiminnallisesti paras ratkaisu Kulttuurikeskuksen uudistamiselle ja laajentamiselle. Se täydentää ja jalostaa parhaiten Tapiolan rakennettua kulttuuriympäristöä nykyistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

  ”Uusikuun arkkitehtuuri on luontevaa ja korkeatasoista. Ehdotetut toimenpiteet sijoittuvat taloon luontevasti ja avaavat harkittuja näkymiä nykyisestä Kulttuurikeskuksesta Keskusaltaan suuntaan”, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Olli Isotalo.

  ”Suunnittelijat ovat vaivattomasti ja vähäeleisesti käsitelleet ja ratkoneet nykyisen talon toiminnallisia kehittämis- ja laajennustarpeita. Keskusaltaan alueelle ja Kulttuuriaukiolle syntyy mieleenpainuva, elämyksellinen paikka ja vetovoimainen alue.”

  "Espoon uusi teatteri ja kulttuurikeskuksen uudistetut tilat rajaavat aukion, jota hallitsee teatterin lämpiön suurpiirteinen avaus. Aukion pehmeät muodot kutsuvat oleskeluun, tapahtumiin ja leikkiin. Kulttuuriaukiosta muodostuu Tapiolan ytimeen uusi elämää sykkivä sydän, joka kunnioittaa puutarhakaupungin henkeä”, kuvailee arkkitehti Ilkka Salminen Verstas Arkkitehdeistä.

  Voittanut työryhmä jatkaa suunnittelua


  Isotalon mukaan Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön uudistamishankkeen ripeälle edistämiselle on nyt hyvät edellytykset.

  ”Alueen suunnittelua jatketaan voittajaehdotuksen pohjalta. Suunnittelijoiden näkökulmasta tehtävä on haastava, sillä kyseessä on hyvin monipuolinen ja vilkas alue, jossa asuminen ja kaupalliset palvelut yhdistyvät kulttuuritoimintaan ja Tapiolan rakennettuun kulttuuriympäristöön. Lisäksi vireillä on hanke Kulttuuriaukion eteläreunaan ja viereiseen Keskustorniin sijoittuvasta uudesta hotellista ja elokuvakeskuksesta.”

  Yhteyshenkilöt
  Ilkka Salminen, arkkitehti SAFA, Verstas Arkkitehdit Oy, p. 040 523 7065

  Olli Isotalo 
  Teknisen toimen johtaja - Tekniska direktören
  +358 50 593 3359
  olli.isotalo@espoo.fi 

  Antti Mäkinen 
  Projektinjohtaja - Projektledare
  +358 50 593 1339
  antti.o.makinen@espoo.fi

  Lue lisää
 • Tapiolan bussiterminaali ja Merituulentie avataan ma 4.3.

  Suomen upein bussiterminaali ja Merituulentie avataan Tapiolassa

  Tapiolassa liikkuminen ja asiointi helpottuvat merkittävästi 4.3. alkaen, kun liityntäliikenteen bussiterminaali otetaan käyttöön ja Tapiolan läpi kulkeva Merituulentie avataan liikenteelle. Bussiterminaali ja Merituulentie avaavat monta liikennetulppaa ja sujuvoittavat liikkumista. Merituulentie on ollut suljettuna liikenteeltä keväästä 2013 alkaen. 

   

  Uudesta, modernista bussiterminaalista tulee suora yhteys kauppakeskus AINOAan, metroasemalle ja Tapiolan keskustaan Länsituulenkujalle. Samalla valmistuu metroaseman eteläinen sisäänkäynti, jolloin saadaan käyttöön uusi etelänpuoleinen kulkuyhteys bussiterminaalin odotustilaan ja sisäyhteys Merituulentien ylitse. 

   

  ”Kyseessä on tärkeä vaihe Tapiolan keskuksen uudistamisessa, vaikka uudistustyöt Merituulentien ympäristössä vielä jatkuvat. Uusi bussiterminaali parantaa merkittävästi joukkoliikenteen palvelua Tapiolassa. Asukkaiden liikkuminen helpottuu ja palveluiden saavutettavuus paranee”, toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo. 

   

  Lisäksi Kulttuurikeskus ja Kulttuuriaukio ympäristöineen uudistuvat. Niitä koskeva arkkitehtuurikilpailu ratkeaa alkuvuoden aikana.” 


   Liikennevälineestä toiseen sujuvasti sisätiloissa 

   

  Terminaalin kautta kulkevat kaikki Tapiolaan nykyisin tulevat ja sieltä lähtevät bussit. Sinne siirtyvät myös Itäkeskuksen ja Westendinasemanväliä liikennöivän 550:n sekä Tapiolasta Meilahden kautta Herttoniemeen liikennöivän 551:n pysäkit. Liikennevälineen vaihto tapahtuu sisätiloissa. Terminaalin avaamisen myötä osalle busseista tulee reittimuutoksia, joista kerrotaan lähiaikoina HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi.

   

  Uusi terminaali parantaa yhteyksiä Etelä-Espoosta etenkin Leppävaaran ja Meilahden suuntiin, kun jatkoyhteys lähtee samasta terminaalista. Ruuhka-aikaan terminaalista lähtee peräti 80 bussivuoroa tunnissa.

  Lue lisää täältä

   

  Tapionaukion väliaikainen bussiterminaali Garden-hotellin edustalla poistuu käytöstä. Pohjantien pysäkit säilyvät terminaalista lähteneiden ja sinne kulkevien linjojen käytössä. Tapiolan keskuksen itälaidalla oleva bussikenttä maisemoidaan ja sille mietitään uutta käyttöä kaupunkilaisten yhteiseen käyttöön. 

   

  Vuosi 2019 on Tapiolalle todella merkittävä vuosi. Bussiterminaalin avauksen lisäksi kauppakeskus AINOAn laajennusosa uusine liikkeineen ja palveluineen avautuu lokakuussa. Tuolloin AINOAn liikkeiden määrä yli tuplaantuu nostaen AINOAn liikkeiden ja palveluiden määrän 120:een. Myös metroasemalle avataan samassa yhteydessä kaksi kulkuyhteyttä lisää. Syksyllä myös pyöräilijät saavat ajoyhteyden pyöräparkkiin, ja jalankulkijoille avautuu uusia reittejä. 

   

  Bussiterminaalin avajaistilaisuus maanantaina 4.3. klo 11 

  Tapiolan bussiterminaalin virallista avajaistilaisuutta vietetään maanantaina 4.3.2019 klo 11 alkaen. Paikalla ovat kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi. Avajaisten kunniaksi 400 ensimmäiselle tarjotaan kakkukahvit.  Maanantain avajaistapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan luettavissa täällä.


   

  Koko Tapiola juhlii lauantaina 9.3. klo 10 – 15 

   Bussiterminaalin ja Merituulentien avausta juhlistetaan lauantaina 9.3. klo 10 – 15 kaikille avoimella tapahtumalla, joka sisältää monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille. Esiintyjinä ovat muun muassa Petteri Sariola, Hevisaurus ja Espoo Big Bandin Sextet. Tapahtuman järjestävät Espoon kaupunki, Helsingin seudun liikenne, kauppakeskus AINOA ja Länsimetro Oy. 


  Ohjelma kokonaisuudessaan luettavissa täältä

   

  Lisätietoja: 

   

  www.tapiolankeskus.fi/bussiterminaali

  Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, 050 593 3359 

  Projektinjohtaja Antti Mäkinen, 050 593 1339 

  Lue lisää
 • Muutoksia liikennejärjestelyihin Itätuulentiellä 27.8.2018 alkaen
  Itätuulentien läpiajoyhteys katkaistaan, kun Vesiputoustalon työmaan eteläpuolinen
  kansirakenne puretaan vaiheittain. Kansirakenteen purkamisesta
  aiheutuu häiriöitä Itätuulentien liikennejärjestelyihin vaiheen 1 mukaisesti
  (kuva). Ajo Itätuulentien 1 - 7:n ja Satakielitalon pysäköintiin tapahtuu
  Itätuulentien läntisen ajoyhteyden kautta. Itätuulenkujan (kannen)
  jalankulkuyhteydet säilyvät nykyisellään.

  Vaiheen 1 arvioitu kesto on kaksi viikkoa.

   

  Lue lisää
 • Raitinkartanon purku loppuu pian

  Raitinkartanon purkutyöt aloitettiin tammikuussa 2018. Purkuvaihe loppuu pian, minkä jälkeen alueelle päästään rakentamaan uutta ja upeaa kiinteistöä.

  Projektin purkuvaihe lähenee loppuaan ja jäljellä on vielä osa betoniseinämistä, holvin reunoista ja alapohjista. Purku etenee järjestelmällisesti kohti reuna-alueita ja jäljellä olevaa betonipohjaa.

  Purkutyöt saatetaan päätökseen viikoilla 31-32 viimeistelyvaiheineen.

  Purkujätteet siirretään kuljetettuna varsinaiselta työmaalta ’’koppikylään’’, eli työmaatoimiston aidatulle alueelle (Etelätuulentie 1), lajitteluun ja lopulta jatkokäsittelyyn. Maa-ainesta ja purkujätettä lastataan ja kuljetetaan kuorma-autoilla ja dumpperilla.

  Kuljetusreitti kulkee Etelätuulentie 1:ltä Sampokujalle ja takaisin. Purkujätteiden lajittelusta ei aiheudu näköhaittaa työmaatoimiston ympäristölle, sillä lajittelukasat pidetään alle ympäröivien aitojen korkeuden.

  Pölyn muodostumista hallitaan kastelulla loppuun asti. Purku-urakoitsija Umacon Oy:n urakan valmistuttua, aloittaa Louhintahiekka Oy, louhinta- ja maankaivuu-urakkansa. 
  Liikenteen pysäyttämistä jatketaan Länsituulenkujalla louhinnan alkaessa ja suojattu kulkutunneli ko. paikalla säilyy.

  Lue lisää
 • Tapionraitti ja läheiset puistot uuteen loistoon vanhaa kunnioittaenUrakassa perusparannetaan Heikki von Hertzenin aukio, Tapionraitti Heikki von Hertzenin aukiolta Tapiolantielle sekä kunnostetaan Kirkkopuistikko ja Køgenpuisto.

  Tapionraitille uusitaan vesihuoltoa, kaukolämpöputket ja rakennetaan kaukokylmäputket sekä tehdään sähkö- ja telekaapelisiirtoja. Katuvalaistus uusitaan sekä vanha huonokuntoinen betonilaatoitus.

  Kirkkopuistikko ja Køgenpuisto muodostavat puistoalueen, joka on osa valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä, VAT-aluetta (Valtioneuvoston päätös 2008). Laajat pensasistutukset kunnostetaan puiston alkuperäisillä lajeilla hurmehappomarjapensailla, syyshortensioilla, pensashanhikeilla ja valomonruusuilla  Säilytettävän kasvillisuuden, mm. vanhojen arvokkaiden mäntyjen olosuhteita parannetaan hoitotoimenpitein. Kirkkopuistikon itäosassa sijaitseva, vanha, kartanon aikainen kaivo kunnostetaan kaupunginmuseon antamien ohjeiden mukaan. Puistot kunnostetaan v. 1959 laaditun puistosuunnitelman mukaisesti mahdollisuuksien mukaan.

   

  Lue lisää