Ajankohtaista

 • Liityntälinjasto 3.1.2018 alkaen

  Etelä-Espoo saa 3.1.2018 paitsi uudet linjat myös uudet linjanumerot. Kaikki linjanumerot ovat kolminumeroisia, ja liityntälinjaston käyttöönoton jälkeen Espoossa ei enää kulje kaksinumeroisia linjoja, vaan ne jäävät vain Helsingin bussilinjojen käyttöön.

  Tapiolan metroasemalla on käytössä väliaikaisia järjestelyjä aina siihen asti, kunnes uusi bussiterminaali Merituulentiellä avautuu alkuvuodesta 2019. Sitä ennen kävelymatkat Tapiolassa ovat tavallista pidempiä etenkin metron ja bussien välillä.

  Tapiolassa melkein kaikki bussilinjat kulkevat Pohjantien varren väliaikaisesta katuterminaalista, jonne kuljetaan metroaseman A- ja B-uloskäynneiltä. Metroasemalta kuljetaan lippuhallin läpi suoraan ulos, minkä jälkeen päädytään Tapiolan katutasoon. Siellä Pohjantien varren busseille löytää seuraamalla sinisiä jalankulun opasteita.

  Tapiolassa busseja lähtee myös Tapionaukion bussiterminaalista, josta lähtee muun muassa linja 551 kohti Otaniemeä ja Pasilaa. Tapionaukiolta lähtevät Espoon sisäiset linjat kulkevat myös Pohjantien pysäkkien kautta.

  Tapiolan metroasemalta bussiyhteydet kulkevat Mankkaan, Westendin, Suurpellon, Pohjois-Tapiolan ja Olarin suuntiin. Tapiolan ohella Mankkaan ja Suurpellon suuntiin on mahdollista vaihtaa myös Urheilupuistossa. Niittykummusta taas voi vaihtaa Olarin ja Suurpellon suuntiin kulkeville busseille.

  Metroasemalta on lisäksi opastettu sisäyhteys kauppakeskus Ainoaan. Yhteys Ainoaan alkaa metroaseman lippuhallitasolta ja on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina.

  Kun Tapiolan bussiterminaali Merituulentielle valmistuu alkuvuodesta 2019, Tapiolan vaihto-olosuhteet paranevat huomattavasti. Nyt käytössä olevat ratkaisut ovat väliaikaisia ja johtuvat Tapiolan keskustan rakennustöistä.

  Klikkaa tästä uuteen Tapiolan linjakarttan.

  Klikkaa tästä Tapiolan keskuksen liikekarttaan/ kulkureittioppaaseen liityntälinjojen pysäkeille. 

  Miten juuri sinun matkasi kulkee 3.1.2018 alkaen, kun länsimetro ja uusi bussilinjasto on otettu käyttöön? Ota asiasta selvää: reittiopas.fi

  Lue lisää
 • Suomi 100 v. Tapiolassa

  Espoon Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu Itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin Metro-Areenalla. Mutta myös Tapiolassa voi juhlistaa 100 v. Suomea!

  Espoon kaupungin Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu koko kaupungin yhteiseen Itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin. Kaikille avoin tapahtuma järjestetään keskiviikkona 6.12.2017 klo 14.30-16.30 Espoo Metro Areenalla. Konsertti esitetään suorana lähetyksenä osoitteessa espoo.fi/livetapahtumat.

  ---------------------------------------

  Tapiolan Keilahallilla voit virittäytyä juhlatunnelmaan jo ti 5.12. jolloin keilahalli avoinna normaalia pidempään, aina 22 asti. (hohtokeilailua klo 18-22)

  Voit aloittaa Itsenäisyyspäivän aaton vieton 5.12. klo 19 Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa, jossa esitetään Espoon Kaupunginteatterin esitys Isän jälki – Kollaan kenttäpapin tarina.  Lisätiedot tästä.

  Suomi100 -illallinen Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 klo 17 alkaen Ravintola Kylässä

  Kylässä nautitaan 7 ruokalajin Suomi100 Menua. Illalliskortteja myydään ennakkoon 50 ensimmäiselle vieraalle. Menun hinta on 60 €/henkilö. Illalliskortin voi hankkia suoraan ravintolasta. Lisätiedot tästä.

  Grillit!:ssä tarjolla myös juhlava brunssi sekä Suomi 100- Menu Itsenäisyyspäivänä 6.12. Ravintola avoinna klo 11–14. ajan. Lisätiedot täältä. 

  Hyvää Itsenäisyyspäivää 100 vuotiaalle Suomelle!

  Lue lisää
 • Metroliikenne Tapiolaan käynnistyy la 18.11.

  Pääkaupunkiseudun metroliikenne laajenee lauantaina 18.11.2017, kun metron uusi, Ruoholahden ja Matinkylän välinen osuus avataan matkustajille. Lue HSL:n tiedoite tästä:

  Matkustajaliikenne alkaa lauantaina 18.11. heti aamuliikenteen alusta. Ensimmäinen juna metron uudella osuudella lähtee matkaan Matinkylästä kohti Vuosaarta aamulla kello 5.09.

  Metroa ajetaan kahdella linjalla, jossa toinen linjoista kulkee reitillä Matinkylä–Vuosaari ja toinen reitillä Tapiola–Mellunmäki. Idässä joka toinen juna ajaa Mellunmäkeen ja joka toinen Vuosaareen aivan kuten nykyäänkin. Lännessä joka toinen juna kääntyy ympäri Tapiolassa ja joka toinen jatkaa Matinkylään.

  Linjojen yhteisellä osuudella Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä ruuhka-ajan vuoroväli on 2,5 minuuttia. Arjen päiväliikenteessä ja alkuillasta sekä lauantaina päiväaikaan junat kulkevat vajaan neljän minuutin välein. Sunnuntaisin ja muina aikoina metron vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella on viisi minuuttia.

  Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussilinjat uudistuvat 3.1.2018

  Kun metroliikenne Matinkylään alkaa ensi viikon lauantaina, HSL:n joukkoliikenteessä ei tapahdu muita muutoksia. Bussilinjat Lauttasaaressa ja Espoossa jatkavat kulkuaan nykyiseen malliin 2.1.2018 asti. Sen jälkeen bussit siirtyvät ajamaan metron liityntäliikennettä.

  3.1.2018 alkaen Länsiväylää pitkin Kamppiin kulkevat seutulinjat korvautuvat liityntäbusseilla metroasemille ja Etelä-Espoon linjasto uudistuu kokonaisuudessaan. Lauttasaaressa kaikki linjat joko päättyvät Lauttasaaren metroasemalle tai kulkevat sen kautta. Muutoksia tulee myös Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Kauniaisten bussiliikenteeseen. Kirkkonummelta kulkevat seutulinjat taas päättyvät 3.1. alkaen Matinkylän bussiterminaaliin.

  ”Metro kulkee Matinkylään asti noin puolentoista kuukauden ajan samanaikaisesti nykyisten bussilinjojen kanssa. Näin matkustajat saavat aikaa totutella uuteen yhteyteen, ja toisaalta me voimme varmistua sen toimivuudesta ennen kuin bussien reitit uudistuvat”, kertoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

  Lisätietoa liikenteen muutoksista saa HSL:n verkkosivuilta osoitteesta hsl.fi/länsimetro.

   

  Lue lisää
 • Pelastusharjoitus Tapiolan metroasemalla perjantaina 22.9.Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos harjoittelee Tapiolan metroasemalla 22.9. noin klo 9.45-15.00. Harjoituksessa testataan länsimetron matkustajaturvallisuutta kuvitteellisessa evakuointitilanteessa aidossa metron toimintaympäristössä.

  Harjoituksen aikana aseman läheisyydessä liikkuu paljon hälytysajoneuvoja. Harjoituksessa käytetään vaaratonta, väriltään vaaleanharmaata harjoitussavua, joka ei ole terveydelle haitallisia. Savua tulee vapautumaan ilmaan metron savunpoistokuiluista ja leviämään vallitsevan tuulensuunnan mukaan. Harjoitussavusta ei tule soittaa Hätäkeskukseen, mikäli sille ei havaita muuta lähdettä kuin harjoitus.

  Pelastuslaitos pahoittelee harjoituksesta aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille ja yrityksille sekä muille siellä liikkuville. Haittavaikutusten minimoimiseksi turhaa liikkumista alueella tulee välttää. Harjoituksen toteuttaminen tuottaa arvokasta tietoa metroliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi, joka koituu meidän kaikkien yhteiseksi hyödyksi.

  Lisätietoja harjoituksesta:

  Länsimetro Oy, viestintäjohtaja Satu Linkola, puh. 046 877 3392

  Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, palopäällikkö Heikki Kervinen, puh 09 8162 8699 (vaihde).

  Lue lisää
 • Muutoksia Kauppamiehentiellä Tapiolassa 22.5. alkaen

  Kauppamiehentie 4 tontilla aloitetaan uuden Tapiolan Taika -asuinkerrostalon rakennustyöt. Työmaa alkaa louhinta- ja maanrakennustöillä toukokuussa 2017. Töistä voi aiheutua melu- ja pölyhaittoja tontin lähikiinteistöille.


  Työmaa muuttaa liikennejärjestelyjä Kauppamiehentiellä. Työmaan kohdalla katu muuttuu yksisuuntaiseksi (länsi-itä-suuntainen) ja nykyiset jalankulku- ja pyöräily-yhteydet siirtyvät Heikintorin läheisyyteen. 


  Työmaasta aiheutuvat järjestelyt kestävät kokonaisuudessaan vuoden 2018 kesään saakka.

  Tapiolan Taika -asuinkerrostalon asuntoihin voi tutustua Kauppamiehentie 6 pysäköintipaikalla sijaitsevassa esittelytilassa. Tervetuloa!

   

  Lisätietoja:

  Jenna Roivainen,

  JM-Suomi Oy

  puh. 050 410 5902

  jenna.roivainen@jmoy.fi

  www.jmoy.fi

   

  Lue lisää
 • Ilmainen pysäköinti Kesänavauksessa, katso ohjeet täältä!Tapiolan Kesänavausta vietetään 19.–20.5. Katso alta ohjeet maksuttoman pysäköinnin lunastukseen.  Maksuton pysäköinti Tapiola Parkissa AINOAn puhelinsovelluksen sekä Taskuparkki-sovelluksen ladanneille! Huom. sovellus tulee olla ladattuna ja rekisteröitynä ennen pysäköintihalliin ajamista!

  1. Lataa AINOA mobiilisovellus Google Play-kaupasta tai App Storesta ennen kuin ajat halliin.
  2. Mene AINOAn sovelluksen "Pysäköinti" alasivulle ja rekisteröidy Taskuparkki-sovellukseen
  3. Rekisteröidy AINOAn kanta-asiakkaaksi ja täytä omat tietosi Taskuparkki-sovellukseen (myös maksukortin tieto tulee täyttää)

  Sisään ja ulos ajaminen sovelluksella:
  1. Aja Tapiola Parkin sisäänajopuomille ja avaa Taskuparkki sovellus
  2. Valitse näytöltä "Pysäköi tänne"
  3. Tämän jälkeen paina "Käy sisään", jolloin puomi aukeaa noin 3-6 sek. sisällä painamisesta
  4. Ajaessasi ulos pysäköintilaitoksesta aja suoraan ulosajo portille
  5. Paina Taskuparkki-sovelluksessa painiketta "Poistu", jolloin puomi aukeaa noin 3-6 sek. sisällä painamisesta

  Taskuparkki lähettää sähköpostilla kuitin tapahtumasta pysäköinnin päätyttyä.
  Pysäköintiedun saa vain ajamalla sisään ja ulos taskuparkki sovelluksella ja sovellus tulee olla asennettuna ja rekisteröityminen tehtynä puhelimeen ennen pysäköintilaitokseen saapumista. Lisätiedot: ainoatapiola.fi/pysakointi
  Lue lisää
 • Tapiolan Kesänavaus 19.–20.5.Kesä alkaa Tapiolasta!
  Tervetuloa viettämään kesänavausta yhdessä Street Food Carnivalin ruokarekkojen sekä muun kesäisen ja iloisen tapahtuman kera!

  Katso ohjelma ja tarjoukset osoitteesta www.tapiolankeskus.fi/kesänavaus

  Lisäksi lauantaina 20.5. vietetään jälleen valtakunnallista Ravintolapäivää! Tervetuloa kaikki oman elämänsä kotikokit ja herkkusuut perustamaan oma ravintola Sampotorille, Heikintorin edustalle la 20.5. Lue lisää ravintolapäivästä: restaurantday.org

  Lue lisää
 • Torijumppaa torstaisinTervetuloa iloisesti liikkumaan! Torijumppaa torstaisin 11.5.-22.6. Tuulikinsillalla.
  Kaikille sopiva rauhallinen kesäjumppa. Tunnilla jumpataan seisten ja harjoitetaan lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa sekä kehonhallintaa. Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

  Paikkana toimii Tuulikinsilta, AINOAn vieressä Garden-hotellin puolella torstaisin klo 11.30–12.15, 11.5.–22.6 (huom. ei 25.5.)

  Tervetuloa liikkumaan iloisesti!
  Lue lisää
 • Yllättikö nälkä tai jano?Tapiolan 30 kahvilaa ja ravintolaa sammuttavat janon ja täyttävät vatsat!


  Oheisesta kartasta näet kätevästi Tapiolan keskuksen kahviloiden ja ravintoloiden sijainnit.  Tervetuloa herkuttelemaan! Kahviloiden ja ravintoloiden aukioloajat ja lisätiedot: tapiolankeskus.fi/kahvilat-ravintolat
  Lue lisää
 • Länsimetro tiedottaa: Pelastuslaitos harjoittelee Tapiolassa 10.4. ja 12.4.Länsimetro tiedottaa: Pelastuslaitos harjoittelee Tapiolassa 10.4. ja 12.4. - savua aseman lähistöllä.

  Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos harjoittelee tulipalon sammuttamista ja henkilöpelastusta maanantaina 10.4. Tapiolan asemalla. Harjoitus alkaa klo 9:00 ja kestää arviolta klo 16:00 saakka. Harjoituksia jatketaan myös keskiviikkona 12.4. aamupäivällä.

  Pelastusharjoitukset ovat osa länsimetron käyttöönottoa. Harjoitusten tavoitteena on harjoitella pelastamista länsimetron turvallisuusjärjestelmiä hyödyntäen. Samalla harjoitellaan eri tahojen, kuten pelastuslaitoksen, HKL:n metrovalvomon sekä muun henkilöstön, ensihoidon ja poliisin yhteistoimintaa.

  Savunpoistojärjestelmien testaus edellyttää savun käyttöä, ja harjoitussavu kulkeutuu väistämättä myös maan pintaan harjoituspaikkojen läheisyydessä. Savusta ei tarvitse ilmoittaa hätäkeskukseen - varsinkin, jos kohteen vieressä on jo pelastuslaitoksen ajoneuvoja.

  Aamupäivällä 10.4. savua voi olla havaittavissa Tapiontorin tienoilla, koska tällöin testataan Tapiolan itäistä savunpoistokuilua. Iltapäivällä savua voi puolestaan näkyä läntisen savunpoistokuilun ympäristössä Merituulentiellä ja Urheilupuiston metroaseman suunnalla. Keskiviikkona 12.4. savua voi nähdä Kelohongantien kuilun ympäristössä.

  Osallistuvia pelastusyksiköitä on harjoituksen aikana paikalla runsaasti, joten metroaseman sisäänkäyntien ja kuilujen läheisyydessä liikkuminen voi olla hankalaa. Yleisöä pyydetäänkin välttämään turhaa liikkumista alueella harjoituksen aikana.

  Lisätietoja:
  Palomestari Kalle Ristola, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, puh 09 8162 8699, kalle.ristola@espoo.fi
  Viestintäjohtaja Satu Linkola, Länsimetro Oy, puh. 046 877 3392, satu.linkola(at)lansimetro.fi
  Lue lisää