Ebeli juhlistaa 20-vuotiasta taivaltaan

5.1.2017

Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli täyttää tänä vuonna 20-vuotta ja juhlistaa historiaansa järjestämällä ainutlaatuisen “Mä lehden luin” -konserttisarjan Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Esityksen sävellykset ja sanoitukset ovat Ebelin oppilaiden käsialaa ja produktiota on ollut tekemässä joukko maamme huippumuusikoita Marzi Nymanista Susanna Haavistoon.


Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebelissä on nyt jo 20 vuoden ajan kasvanut tulevia musiikin ammattilaisia sekä niitä, joille musiikista on tullut elinikäinen, tärkeä harrastus. Suomen eturivin muusikoiden kanssa workshop-työskentelynä syntyneet kappaleet nivoutuvat juhlakonsertissa eheäksi näyttämölliseksi kokonaisuudeksi, jonka tähtinä loistavat Ebelin laulajat ja soittajat. Esityksessä on mukana 12 solistin lisäksi kuoro ja juhlayhtye, joita ovat ohjanneet Ebelin omat opettajat laulaja Mirja Mäkelä sekä Trio Töykeät -yhtyeestä tutut muusikot basisti Eerik Siikasaari ja rumpali Rami Eskelinen. Ilmaisutaidon opettajina ja esityksen vetäjinä ovat toimineet musiikin ja teatterin konkarit Eija Ahvo ja Susanna Haavisto. Espoon kuvataidekoulun oppilaat ovat puolestaan luoneet konsertin visuaalisen maiseman. Juhlakonsertin nimi "Mä lehden luin" viittaa sanoituksiin, jotka ovat saaneet innoituksensa sanomalehtien sivuilta. Esityksen punaisena lankana onkin nuorten näkökulma ajankohtaisiin ilmiöihin.


Ebeli tunnetaan laadukkaasta opetuksestaan, josta vastaava opettajakunta koostuu aktiivisesti keikkailevista musiikin ammattilaisista. Ebelissä on varttunut monia musiikin huippuosaajia kuten laulaja Jippu, pianisti Lenni-Kalle Taipale ja trumpetisti Verneri Pohjola. Ebeli ehti toimia pitkään itsenäisenä opistona kunnes se vuonna 2010 liitettiin osaksi Espoon musiikkiopisto EMO:a. Liittymisen myötä oppilasmäärää on voitu kasvattaa ja opetustarjontaa monipuolistaa. Nykyisin oppilaiden on muun muassa mahdollista tutustua studiotyöskentelyn saloihin omien kappaleiden äänittämisen myötä ja opiskella big band -soiton taitoja Ebeli Big Bandin riveissä. Oppilaitoksen ideologiaan on perustamisesta asti kuulunut itse soittamiseen keskittyminen, sillä perustajansa Martti “Mape” Lappalaisen (k. 2011) sanoin “soittamaan oppii soittamalla”. Siksi Ebeli järjestääkin oppilaillensa runsaasti esiintymismahdollisuuksia ympäri vuoden; esimerkiksi jokavuotisella April Jazz -festivaalilla sekä juhlakonsertin “Mä lehden luin” -kaltaisissa produktioissa.


Näytökset Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa:
Perjantai 27.1. klo 18.00
Lauantai 28.1. klo 15.00 ja 18.00
Sunnuntai 29.1. klo 13.00 ja 16.00

Näytöksen kesto: 60 min.


Liput 10/5 € ovelta.
Alennusryhmät: alle 12-vuotiaat lapset,
työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat.
Ennakkovaraukset: info@ebeli.info


Lisätietoa:

Mirja Mäkelä, Ebelin linjanjohtaja
mirja.makela@ebeli.info, 050 367 6163