Liityntälinjasto 3.1.2018 alkaen

22.12.2017

Etelä-Espoo saa 3.1.2018 paitsi uudet linjat myös uudet linjanumerot. Kaikki linjanumerot ovat kolminumeroisia, ja liityntälinjaston käyttöönoton jälkeen Espoossa ei enää kulje kaksinumeroisia linjoja, vaan ne jäävät vain Helsingin bussilinjojen käyttöön.

Tapiolan metroasemalla on käytössä väliaikaisia järjestelyjä aina siihen asti, kunnes uusi bussiterminaali Merituulentiellä avautuu alkuvuodesta 2019. Sitä ennen kävelymatkat Tapiolassa ovat tavallista pidempiä etenkin metron ja bussien välillä.

Tapiolassa melkein kaikki bussilinjat kulkevat Pohjantien varren väliaikaisesta katuterminaalista, jonne kuljetaan metroaseman A- ja B-uloskäynneiltä. Metroasemalta kuljetaan lippuhallin läpi suoraan ulos, minkä jälkeen päädytään Tapiolan katutasoon. Siellä Pohjantien varren busseille löytää seuraamalla sinisiä jalankulun opasteita.

Tapiolassa busseja lähtee myös Tapionaukion bussiterminaalista, josta lähtee muun muassa linja 551 kohti Otaniemeä ja Pasilaa. Tapionaukiolta lähtevät Espoon sisäiset linjat kulkevat myös Pohjantien pysäkkien kautta.

Tapiolan metroasemalta bussiyhteydet kulkevat Mankkaan, Westendin, Suurpellon, Pohjois-Tapiolan ja Olarin suuntiin. Tapiolan ohella Mankkaan ja Suurpellon suuntiin on mahdollista vaihtaa myös Urheilupuistossa. Niittykummusta taas voi vaihtaa Olarin ja Suurpellon suuntiin kulkeville busseille.

Metroasemalta on lisäksi opastettu sisäyhteys kauppakeskus Ainoaan. Yhteys Ainoaan alkaa metroaseman lippuhallitasolta ja on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina.

Kun Tapiolan bussiterminaali Merituulentielle valmistuu alkuvuodesta 2019, Tapiolan vaihto-olosuhteet paranevat huomattavasti. Nyt käytössä olevat ratkaisut ovat väliaikaisia ja johtuvat Tapiolan keskustan rakennustöistä.

Klikkaa tästä uuteen Tapiolan linjakarttan.

Klikkaa tästä Tapiolan keskuksen liikekarttaan/ kulkureittioppaaseen liityntälinjojen pysäkeille. 

Miten juuri sinun matkasi kulkee 3.1.2018 alkaen, kun länsimetro ja uusi bussilinjasto on otettu käyttöön? Ota asiasta selvää: reittiopas.fi