Tapahtumat

 • 27.3.2018-15.5.2018Iltapäivätanssit

  Iltapäivätanssit elävän musiikin tahdissa pyörähdellään kulttuurikeskuksen toisen kerroksen Päälämpiössä. Tansseja tahdittaa yhtye Weteraaniweljet.

  Iltapäivätanssit elävän musiikin tahdissa pyörähdellään kulttuurikeskuksen toisen kerroksen Päälämpiössä. Tansseja tahdittaa yhtye Weteraaniweljet.

  Riitta Teikari, laulu
  Juha Keinänen, laulu 
  Kyösti Juvonen, klarinetti
  Antero Ketonen, harmonikka
  Kari Koistinen, piano 
  Veikko Lappalainen, kitara
  Risto Reims, rummut

  Kesto 2 h (väliaika)

  Iltapäivätanssit keväällä 2018:
  ti 27.3. klo 14.00
  ti 17.4. klo 14.00
  ti 15.5. klo 14.00


  Lue lisää
 • 6.4.2018April Jazz Club: Manuel Dunkel Quartet

  Tule tunnelmoimaan lähestyvää April Jazzia live-musiikin kera Tapiolan sydämessä. Perjantaina 6.4. esiintyy Manuel Dunkel Quartet ja lämmittelyn hoitaa Ebeli Show.

  Vuonna 2016 perustettu April Jazz Club hemmottelee musiikin ystäviä puutarhakaupungin sydämessä, Original Sokos Hotel Tapiola Gardenissa. Ilta alkaa klo 19 Ebeli Show´lla ja pääesiintyjinä klo 20 alkaen nähdään jazzin huippunimiä. Esityksen lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän Grill It! -ravintolasta.

  Perjantaina 6.4.

  klo 19 
  Ebeli Show

  klo 20
  Manuel Dunkel Quartet

     Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää uudella kokoonpanollaan uunituoreen ohjelmistonsa, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kokeneista muusikoista koostuva kvartetti on saanut kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista sekä virtuoottisesta soitannastaan. Tarjolla on kvartettijazzia parhaimmillaan!

  Dunkelin hienoon uraan mahtuu muun muassa viisi omaa albumia, Suomen Jazzliiton myöntämä Yrjö-palkinto (2011) sekä pitkäaikainen kiinnitys Espoo Big Bandiin (1993–) ja Umo Jazz Orchestraan (1994–). Dunkelin soundi onkin kehittynyt vuosien varrella kuin hyvä viini; saaden lisää syvyyttä ja uusia vivahteita. Parhaimmillaan saksofoni laulaa vahvoja tunteita ja ajattoman tyylikästä ilmaisua – tuloksena syntyy kokemus, joka vie kuulijansa suoraan 60-luvun New Yorkin savuisiin jazzklubeihin.

  Manuel Dunkel: tenorisaksofoni
  Alexi Tuomarila: piano
  Eero Seppä: basso
  Jaska Lukkarinen: rummut

  Ebeli Show klo 19, Manuel Dunkel Quartet klo 20 alkaen
  Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
  Liput ovelta 10 €

  Ennakkoliput Lippupisteestä
  Tapahtuma on ikärajaton


  Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

  Liput ovelta tai Lippupisteestä: http://www.lippu.fi/apriljazzclub


  Lue lisää
 • 20.4.2018April Jazz Club: Kaisa’s MachineTervetuloa tunnelmoimaan lähestyvää April Jazzia live-musiikin kera Tapiolan sydämessä. Perjantaina 20.4. esiintyy Kaisa’s Machine. Aluksi yleisön lämmittelee Ebeli Show.Vuonna 2016 perustettu April Jazz Club hemmottelee musiikin ystäviä puutarhakaupungin sydämessä, Original Sokos Hotel Tapiola Gardenissa. Ilta alkaa klo 19 Ebeli Show´lla ja pääesiintyjinä klo 20 alkaen nähdään jazzin huippunimiä. Esityksen lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän Grill It! -ravintolasta.

  Perjantaina 20.4.

  klo 19 
  Ebeli Show

  klo 20
  Kaisa’s Machine  Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 Kaisan palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Mäensivun säveltämä musiikki on postbop-jazzia, jossa kuuluu vaikutteita modernista New York -soundista sekä pohjoisesta syvällisyydestä. Improvisaatio ja neljän muusikon vahvat persoonat vievät Kaisa’s Machinen musiikin alati kohti uusia ulottuvuuksia.

  Loppuvuodesta 2017 “In The Key Of K” -debyyttilevynsä kotimaiselle Eclipse Musicille julkaissut kvartetti kuplii kuin Itä-Suomen kevät ja on salaperäinen kuin East Village. Levy koostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

  Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu muun muassa Kauko Viitamäki -palkinnolla vuonna 2017 ja samaisena vuonna Mäensivun sävellys “Some other April” palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa.

  “Energetic bebop that could have just easily wafted out of a hole-in-the-wall NYC bar.”
  -Ivana Ng, New York City Jazz Records

  Kaisa Mäensivu: kontrabasso
  Max Zenger: saksofoni
  Mikael Myrskog: piano
  Jonatan Sarikoski: rummut

   

  Ebeli Show klo 19, Kaisa´s Machine klo 20 alkaen
  Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
  Liput ovelta 10 €

  Ennakkoliput Lippupisteestä
  Tapahtuma on ikärajaton


  Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

  Lue lisää
 • 25.4.2018-29.4.2018April Jazz

  Järjestyksessään 32. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 25.–29.4.2018. Vuodesta 1987 lähtien järjestetty April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin kansainvälinen jazzfestivaali

  Järjestyksessään 32. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 25.–29.4.2018. Konserttipaikkoina toimivat Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa, Leppävaaran Sellosali, Espoon modernin taiteen museo EMMA sekä Tapiolan kirkko. Lisäksi perinteiset jatkojamit järjestetään Tapiola Gardenissa keskiviikosta lauantaihin.  Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa ja toimipisteissä.


  Vuodesta 1987 lähtien järjestetty April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin kansainvälinen jazzfestivaali, joka esittelee koti- ja ulkomaisten rytmimusiikin huippujen lisäksi nousussa olevia, tuoreita ja kiinnostavia artisteja. Festivaalin järjestää Espoo Big Band ry.

  Lue lisää
 • 4.5.2018-13.5.2018Espoo Ciné -elokuvafestivaali

  Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista. Elokuvafestivaali täyttää kevään valolla ja väreillä – festivaalipäivät ovat 4.–13.5.2018.

  Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista ja vuosien mittaan Espoo Cinéstä on muodostunut keskeinen uuden eurooppalaisen elokuvan esittäjä Suomessa. Festivaalilla nähdään mielenkiintoisimpia uusia elokuvia sekä asemansa jo vakiinnuttaneilta mestareilta että vasta nousemassa olevilta uusilta kyvyiltä. Erityistä huomiota kiinnitetään naisiin elokuvantekijöinä. Vuodesta 2017 lähtien lapsille ja nuorille suunnattu laaja ohjelmisto on koottu uuden nimen alle Junior Cinéksi.

  Kymmenpäiväisen festivaalin aikana esitetään runsaat sata pitkää elokuvaa ja muutamia kymmeniä lyhytelokuvia. Runsasta elokuvatarjontaa täydentää myös yhtä rikas tapahtumatarjonta. Kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti, festivaalilla vierailee vuosittain noin 25 000 katsojaa.

  Espoo Cinén keskeiset näyttämöt ovat festivaalin oma elokuvateatteri Kino Tapiola ja Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa sekä Finnkino Omena Matinkylässä ja Finnkino Sello Leppävaarassa.

  Espoo Cinén lipuista voit lukea lisää lipunmyyntisivulta, mistä voit myös ostaa sarjakortteja. Huomaathan, että varsinaiset näytösliput ostetaan elokuvien esittelysivuilta.

  Espoo Ciné järjestää myös tänä keväänä ilmaisen Cinén-bussin, joka kulkee silloin kun Tapiolassa on eniten näytöksiä Helsingin keskustan ja Tapiolan välillä kerran tunnissa kumpaankin suuntaan.

  Info
  Info sijaitsee festivaalin ajan festivaalikeskuksessamme Olohuoneessa, Espoon Kulttuurikeskuksessa.

  Lue lisää
 • 4.5.2018April Jazz Club: Nassaun FasaaniKaipaatko vielä takaisin April Jazz -festivaalin pariin? Tervetuloa nauttimaan live-jazzista Tapiolan sydämessä. Perjantaina 4.5. esiintyy Nassaun Fasaani ja lämmittelyn hoitaa Ebeli Show.Vuonna 2016 perustettu April Jazz Club hemmottelee musiikin ystäviä puutarhakaupungin sydämessä, Original Sokos Hotel Tapiola Gardenissa. Ilta alkaa klo 19 Ebeli Show´lla ja pääesiintyjinä klo 20 alkaen nähdään jazzin huippunimiä. Esityksen lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän Grill It! -ravintolasta.

  Perjantaina 4.5.

  klo 19 
  Ebeli Show

  klo 20
  Nassaun Fasaani


  Nassaun fasaanin musiikissa tiukka jazzfunk kietoutuu moniin, muun muassa Länsi-Afrikan ja Etelä-Amerikan musiikkityyleihin. Monimuotoiset harmoniat ja rytmiset kudokset yhdistyvät tarttuviin laulullisiin etnosävytteisiin melodioihin ja tanssillisiin rytmeihin.

  Nassaun Fasaani julkaisi ensimmäisen levynsä “Return” syyskuussa 2014 ja marraskuussa 2017 ilmestyi yhtyeen uusin levy “Nassonaut”, joka on saanut erinomaisen vastaanoton sekä yleisöltä että kriitikoilta.

  Joonatan Rautio: saksofoni ja kosketinsoittimet
  Jussi Fredriksson: kosketinsoittimet
  Juho Kivivuori: basso
  Abdissa Assefa: lyömäsoittimet
  Toni Porthen: rummut

  Ebeli Show klo 19, Nassaun Fasaani klo 20 alkaen
  Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
  Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
  Tapahtuma on ikärajaton

  Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

   

  Lue lisää
 • 18.5.2018-19.5.2018Tapiolan KesänavausTapiolan Kesänavaus juhlistaa kesän alkua erilaisten ohjelmanumeroiden ja tapahtumapisteiden kera. Tapiolan Kesänavaus on koko perheen tapahtuma Tapiolan keskuksen alueella. Kesäkautta tervehditään monenlaisella tekemisellä; ohjelmanumeroilla, tapahtumapisteillä ja ruokakojuilla. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa.Lue lisää
 • 19.5.2018Tapiolan Maalaismarkkinat

  Koko perheen Maalaismarkkinat tuovat alkutuottajat, käsityöläiset ja erikoistuotteiden myyjät Tapiolan Kulttuuriaukiolle. 


  Markkinoilta löydät maistuvia ruokaherkkuja ja mielenkiintoisia ja uniikkeja tuotteita. Tapiolan Maalaismarkkinoilla tekemistä ja näkemistä löytyy jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tule tutustumaan ihaniin tuotteisiin ja herkulliseen ruokatarjontaan ja nauttimaan markkinoiden tunnelmasta!

  Lue lisää
 • 3.6.2018-9.6.2018Vocal Espoo

  Virittäydy vokaalimusiikin tunnelmiin VocalEspoo-festivaalin kevätkonserttisarjan parissa. VocalEspoo-festivaali järjestetään 3.-9.6.2018.


  VocalEspoo-festivaalin tuotannosta vastaa Espoon musiikkifestivaalit yhdistys ry. Kahden vuoden välein järjestettävä festivaali toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Aiemmin KuoroEspoona tunnettu festivaali sai nimen VocalEspoo vuonna 2014. Vuonna 2018 festivaali järjestetään jo 13. kerran ja taiteellisena johtajana toimii Pasi Hyökki.

  Vocal Espoo 2018 ohjelma Tapiolassa

  Avajaiskonsertti

  Sunnuntai 3.6.
  klo 18.00
  Tapiolasali (Tapiolan Kulttuurikeskus)

  Avajaiskonsertin johtavat Pasi Hyökki, Kaija Viitasalo & Kari Turunen

  Estonian Radio Girls’ Choir & Cantores Minores

  Tiistai 5.6.
  klo 19.00
  Tapiolasali (Tapiolan Kulttuurikeskus)

  Maailmalla kunniaa kerännyt Estonian Radio Girls’ Choir ja yhtä lailla maineikas Cantores Minores kohtaavat ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa.

  Juurilla - Naiskuoro Kyn & Juurakko

  Keskiviikko 6.6.
  klo 19.00
  Tapiolasali (Tapiolan Kulttuurikeskus)

  Naiskuoro KYN ja Juurakko ovat tässä konsertissa juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

  Rossini: Stabat Mater

  Torstai 7.6.
  klo 19.30
  Tapiolan kirkko

  Gioacchino Rossinin mestariteos Stabat Mater on säveltäjän viimeisimpiä töitä, jota hän teki kymmenen vuotta. Ensiesityksestään vuonna 1842 lähtien teos sai valtavan suosion ympäri Eurooppaa ja muiden säveltäjien arvostuksen. Stabat Materia ovat esittäneet aina aikansa parhaat esiintyjät, niin tälläkin kertaa teos kuullaan huippukokoonpanon esittämänä.
  Lisäksi teosesittely torstaina 7.6. Klo 18:30 (Grill it! –ravintola / restaurant, Original Sokos Hotel Tapiola Garden)

  Rossini: Stabat Mater

  Perjantai 8.6.
  klo 18.00
  Tapiolan kirkko

  Gioacchino Rossinin mestariteos Stabat Mater on säveltäjän viimeisimpiä töitä, jota hän teki kymmenen vuotta. Ensiesityksestään vuonna 1842 lähtien teos sai valtavan suosion ympäri Eurooppaa ja muiden säveltäjien arvostuksen. Stabat Materia ovat esittäneet aina aikansa parhaat esiintyjät, niin tälläkin kertaa teos kuullaan huippukokoonpanon esittämänä.
  Lisäksi taiteilijatapaaminen perjantaina 8.6. Klo 20:00 (Grill it! –ravintola / restaurant, Original Sokos Hotel Tapiola Garden)

   

  The Spirit of Tapiola - Päätökonsertti

  Lauantai 9.6.
  klo 13:00
  Louhisali (Tapiolan Kulttuurikeskus)

  Laulaminen on kivaa – ja kavereiden kanssa vielä hauskempaa! Tapiolan kuorolaiset ja alakouluikäset kuorokurssilaiset esittävät Sanna Valvanteen kanssa musiikkia monesta maasta liikkuen, leikkien ja loistaen.
  Vapaa pääsy

  Kuoromaraton

  Lauantai 9.6.
  klo 15:00
  Tapiolasalin Lämpiö (Tapiolan Kulttuurikeskus)

  VocalEspoo kutsuu kaikki kuorot ja lauluyhtyeet kesäiselle laulumaratonille Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasaliin lämpiöön festivaalin päätöspäivänä 9.6.2016. Ohjelmisto ja tyyli on vapaa aina 15 minuuttiin asti ja päivän tarkempi aikataulu ilmoitetaan toukokuun alussa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!
  Vapaa pääsy

  Järvi on siintävä sinipinta

  Lauantai 9.6.
  klo 18:00
  Tapiolasali (Tapiolan Kulttuurikeskus)

  Perinteisenä pidettyä suomalaisuutta peilaava ohjelmisto sisältää sekä rakastettuja klassikkoja Kuulalta ja Rautavaaralta että uudemmat, varta vasten näille yhteiskokoonpanoille sävelletyt sarjat Jukka Linkolalta ja Juuso Vanoselta.

   

  Katso Vocal Espoo 2018 -ohjelma kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä

   

  Lue lisää
 • 27.7.2018-28.7.2018Iskelmä Kesä

  Suosituksi kaupunkifestivaaliksi jo muissa kaupungeissa noussut Iskelmäkesä järjestetään tulevana kesänä ensimmäistä kertaa Espoossa. Kesäfestivaali saapuu Tapiolan Kulttuuriaukiolle.

   

  Heinäkuun lopussa tullaan Tapiolan Kulttuuriaukiolla näkemään lukuisista hiteistään tunnetun ANNA ERIKSSONIN paluu festivaalilavoille sekä loistavista live-esiintymisistään tunnettu TUURE KILPELÄINEN & KAIHON KARAVAANI, jo toista vuotta peräkkäin Iskelmä Gaalassa vuoden viihdyttäjänä palkittu JUHA TAPIO, keikkalavoille huhtikuussa palaava JARI SILLANPÄÄ, vuodesta toiseen suursuosiota nauttiva , viime vuonna Vain Elämää –ohjelmassa hurmannut LAURA VOUTILAINEN, karismaattisen Antti Ketosen luotsaama NELJÄNSUORA ja Sinä olet minun -hitillään 49 viikkoa Iskelmän listan ykkösenä pysytellyt LAURI TÄHKÄ.

  Perjantai 27.7. klo 17-02

  Lauri Tähkä
  Juha Tapio
  Laura Voutilainen
  Neljänsuora

  Lauantai 28.7. klo 17-02

  Tuure Kilpeläinen ja Kaihono Karavaani
  Jari Sillanpää

  Anna Eriksson

  Liput myynnissä
  iskelmakesa.fi
  1 pv 39,90€
  2 pv 69,90 €

  Tapahtuma on k-18


  Lue lisää
 • 24.8.2018-25.8.2018Makujen TapiolaStreet Food Carnival -ruokarekat valtaavat Tapiolan keskuksen! Paljon Espoo-päivän ohjelmaa ja tarjouksia Tapiolan ravintoloissa ja kahviloissa.

  Street Food Carnival -ruokarekkoja, Espo-päivän ohjelmaa ja tarjouksia! Tuttuun tapaan ulkoalueelle tuodaan pitkiä ruokapöytiä, joissa voit nauttia katuruokaherkkuja mukavasti istuen. Pienpanimot tarjoilevat kylmiä huurteisia herkkujen kyytipojaksi. Tunnelmallinen illallinen Tapiolan taivaan alla kutsuu nauttimaan yhdessäolosta.

  Katuruokaa tarjolla Länsituulen ja Tuulikinsillan alueella:

  Perjantaina 24.8. klo 11-20

  Lauantaina 25.8. klo 11-18


  Lue lisää
 • 23.11.2018Black FridayLue lisää
 • 24.11.2018Joulunavaus

  Tervetuloa Tapiolan perinteiseen joulunavaukseen!

  Lue lisää