AINOA on nyt kokonaan valmis

25.10.2019

 

Tapiolan keskuksessa sijaitsevan AINOAn kolmas vaihe valmistui 24. lokakuuta, ja vuonna 2013 avattu kauppakeskus on nyt kokonaan valmis. Laajennuksen myötä siellä on yhteensä yli sata liikettä, ravintolaa ja muuta palveluntarjoajaa. Tilaa kauppakeskuksessa on 50 000 neliötä.

Yksi AINOAn odotetuimmista osista on 1 500 neliömetrin viihtyisä ravintolamaailma AINOA Food Garden, jossa on sekä illallisravintoloita että paikkoja maittaville arkilounaille tai tapaamisille kahviloissa. Uusia ravintoloita ovat mm. Bistro O mat, Biang!, Friends & BRGRS, Madison Gastro & Wine, Momotoko ja LN-Sushi Art sekä kävelykansitasolle ulkoterasseineen avautuvat Hangon Makaronitehdas, Classic Pizza Restaurant, olutravintola Gallows Bird Tapiola, Rax Pizzabuffet ja nepalilainen ravintola. Tutustu AINOAn ravintolatarjontaan.

 

 

AINOA on syksystä 2019 lähtien myös kodinsisustajan suosikkikohde, kun KARE Design ja Søstrene Grene ovat avanneet ensimmäiset Suomen myymälänsä Tapiolassa. Laajennusosa toi AINOAan 70 täysin uutta liikettä, joiden joukossa ovat muun muassa Plantagen, Suomalainen Kirjakauppa, Polarn O. Pyret, Emotion ja Flying Tiger Copenhagen sekä teleoperaattorit DNA, Elisa ja Telia. Laajennuksen valmistuttua osa nykyisistä liikkeistä, esimerkiksi H&M, Sand ja Peura, ovat siirtyneet uusiin tiloihin.

 

 

 

Kauppakeskus AINOAssa asioi vuonna 2018 yli kuusi miljoonaa asiakasta, ja kävijämääriin ennustetaan tulevina voimakasta kasvua. Vetovoimaa lisää AINOAn ympärillä kehittyvä Suomen suurin kävelykeskusta kauppoineen ja esimerkiksi kulttuuripalveluineen. Kauppakeskuksen yläpuolelle valmistuu myös asuinhuoneistoja. Tutustu kauppakeskus AINOAan.


Kaikki tiet vievät Tapiolaan

Tapiolan keskukseen pääsee nyt erittäin hyvin julkisilla liikkumisvälineillä. Kaikki Tapiolan kautta kulkevat tai sinne päättyvät bussilinjat käyttävät uutta bussiterminaalia, joka sijaitsee Merituulentiellä kauppakeskus AINOAn ja metroaseman yhteydessä. Terminaalista on hyvä pääsy kauppakeskus AINOAn M-tasolle ja sieltä myös muualle Tapiolaan.

 

 

 

- Bussiterminaalin valmistuminen poisti monta liikennetulppaa, ja AINOAn avautumisen myötä liikkuminen helpottui entisestään, sillä se on koko keskusta-alueen logistiikan risteyskohtana. Uuden Merituulentorin kautta saadaan puolestaan sujuvat yhteydet myös pohjois-etelä-suuntaan, kehittämisprojektin johtaja Antti Mäkinen kertoo.

Idästä ja lännestä Tapiolaan pääsee loistavasti metrolla, jonka molemmat linjat pysähtyvät Tapiolassa. Toinen linjoista kulkee reitillä Matinkylä–Vuosaari ja toinen reitillä Tapiola–Mellunmäki. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä ruuhka-ajan vuoroväli on 2,5 minuuttia. Arjen päiväliikenteessä ja alkuillasta sekä lauantaina päiväaikaan metro kulkee vajaan neljän minuutin välein. Sunnuntaisin ja muina aikoina vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella on viisi minuuttia.

Leppävaaran suunnalta Tapiolaan pääsee bussilla 550, Munkkiniemestä bussilla 510 ja Mankkaan suunnalta tuo linja 115. Lue lisää Tapiolan alueen joukkoliikenteestä.

Autoilijoita alueella palvelee Tapiola Park, jonka 2000 pysäköintipaikkaa takaavat ettei pysäköintitila Tapiolassa lopu. Katso ajo-ohjeet pysäköintihalliin.

 

Purkutöissä vedetään henkeä

Tapiolan rakennustyöt ovat jatkuneet eri puolilla keskustaa ripeään tahtiin. Näkyvimpiä kohteita ovat olleet AINOAn lisäksi Raitinkartanon liike- ja asuinrakennus sekä Merituulentien yläpuolelle nousevat asuinrakennukset. 

Yksi rakennustyömaa on Tennispuiston vieressä, jonne on valmistumassa Asuntosäätiön lajissaan ensimmäinen täysin autopaikaton puukerrostalo. Sen viereiselle tontille nousee 12-kerroksinen puukerrostalo, johon tulee opiskelija-asuntoja ja joka on lajissaan Suomen korkeimpia. Asuntosäätiön talo valmistuu vuoden 2020 alussa ja opiskelija- asunnot vuoden 2021 alussa.

Rakentaminen toki jatkuu myös Tapiolan ytimessä, mutta tulevina vuosina siirrytään keskuksen laitamille. Tapiolan rakentamista sävyttäneissä purkutöissä vedetään nyt henkeä vuoden verran. Seuraavassa vaiheessa Tapiolan katukuvasta katoaa pari isompaa kiinteistöä̈ sekä muun muassa keilahallin talo ja Kaupinkallion parkkitalo, jotka ovat osa kulttuuriaukion arkkitehtuurikilpailun pohjalta etenevää kokonaisuudistusta. 

Tervetuloa myös pyörällä!

AINOAn kolmososan laajennusosan avautuessa Tapiolassa avasi ovensa uusi ja tilava pyöräparkki. Merituulentorin alle rakennetussa parkkihallissa on tilaa peräti 400 polkupyörälle, joten ajokkinsa saa sinne varmasti suojaan myös sateisemmalla kelillä. Tilalle antavat lisäväriä graafikko Seela Petran leikkisät eläinhahmot. Tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää Tapiolan uudistushankkeen tiedotuslehdestä.