AINOAn avajaisviikko ylitti odotukset

29.10.2019

Kauppakeskus AINOAn uuden laajennuksen avajaisia juhlittiin näyttävästi Tapiolassa 24.–27.10. AINOA houkutteli paikalle avajaisviikolla yhteensä 230 000 kävijää. Suosituin päivä oli torstai, jolloin uuteen keskukseen tutustui 56 000 vierailijaa. 


Kävijämäärässä on huomioitu puhtaasti vain kauppakeskuksessa asioineet henkilöt eikä se sisällä joukkoliikenneterminaalin lukuja.

”Kävijämäärät ovat erittäin positiiviset. Ne osoittavat, että AINOAn avautumista on todella odotettu ja olemme onnistuneet luomaan vetovoimaisen, uniikin kauppakeskuksen. AINOA valittiin jo aiemmin tänä vuonna pääkaupunkiseudun viihtyisimmäksi kauppakeskukseksi, ja uskon, että uusi laajennus vahvistaa tätä ajatusta entisestään”, kertoo AINOAn kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen.

AINOA on rakentunut vaiheittain, ja nyt valmistuneessa 50 000 neliömetrin kauppakeskuksessa on yli 100 liikettä mukaan lukien 32 kahvilaa ja ravintolaa. Kauppakeskus houkutteli Suomeen myös uusia yrityksiä. Saksalainen KARE Design, tanskalainen Søstrene Grene ja islantilainen Ísey Skyr Bar avasivat nyt Suomessa ensimmäisen kerran liikkeensä, ja ihmiset jonottivat päästäkseen tutustumaan uutuuksiin. 

”Avaus AINOAssa on ollut todella positiivinen kokemus. Kauppakeskus on materiaalien ja designin osalta on sellainen, jolta tulevaisuuden kauppakeskuksen tulee näyttää. Viihtyisyys, tunnelma ja myymälävalinnat ovat tarkkaan harkittu kokonaisuus. Täältä tulisi eurooppalaisten kauppakeskusten tulla hakemaan oppia”, kommentoi toimitusjohtaja Mikkel Grene Søstrene Greneltä.

Food Garden moninkertaisti Tapiolan ruokatarjonnan

Tapiolassa on ollut pitkään pula ruokaravintolatarjonnasta. AINOAn uusi Food Garden otettiinkin erityisellä ilolla vastaan. Kolmanteen kerrokseen avautunut ravintolamaailma on erillään kauppakeskuksen hälystä: siellä on erilainen, rauhallinen sisustus ja oma äänimaailmansa. Ravintolamaailmaan on myös erillinen sisäänkäynti, sillä ravintolat voivat olla auki myöhempään kuin kauppakeskuksen muut liikkeet.

”Avajaisviikko oli todella positiivinen kokemus, asiakkaita riitti kaikille ravintoloille. Meidänkin ehkä kauppakeskuksessa poikkeava konsepti, rauhallinen palvelutyyli ja ympäristö houkuttelivat niin paljon väkeä, että esimerkiksi perjantaina olisi ollut enemmän tulijoita kuin pystyimme palvelemaan. Saimme runsaasti hyvää palautetta!” kuvailee Madison Gastro & Winen ravintoloitsija Katja Arpré.

Kauppakeskuksen tulevaisuus Tapiolassa näyttää hyvin valoisalta.

”Tapiola on monipuolinen kulttuurin ja viihtymisen keskuspaikka, jonne on helppo tulla läheltä ja kaukaa. Halusimme rakentaa tälle perinteikkäälle kaupunginosalle arvoisensa laadukkaan ja ainutlaatuisen kauppakeskuksen. Saamamme palautteen mukaan olemme onnistuneet tavoitteessamme! AINOA on avoin, puutarhamainen kaupunkitila, joka nivoutuu hienosti yhteen sitä ympäröivän kaupunginosan kanssa”, kuvailee Neuvonen.

Tutustu Kauppakeskus AINOAan.