Metro


Metrolta liikkuminen


Tällä hatkellä metron sisäänkäyntejä on käytössä kaksi.


  • Sammonsillalta (Länsituulenkujan tasolta, Jysk-myymälää vastapäätä)
  • Tapiola Park -pysäköintilaitoksen kautta

Tapiolassa on metron avauduttua paljon ympäröivää rakentamista, joka edellyttää kiertoteitä. Tilanne paranee, kun Ainoa-kauppakeskuksen kolmas vaihe valmistuu ja rakentamisen esteet poistuvat alueelta. Lopputilanteessa Tapiolan keskus liikkumismahdollisuuksineen on entistä parempi ja toimivampi alue.


Vuoden 2019 alussa käyttöön tulee myös metron eteläinen sisäänkäynti Merituulentieltä samaan aikaan, kun bussiterminaali valmistuu. Merituulentielle avautuvat bussiterminaalin myötä kaikki bussilinjat siirtyvät käyttämään terminaalia, joka sijaitsee Ainoan M-tasolla. Tälle tasolle pääsee useilla eri hisseillä ja liukuportailla eri kerroksista.


Ennen Merituulentien sisäänkäynnin avautumista suorin reitti metroasemalle kulkee päiväsaikaan etelän suunnasta kauppakeskuksen läpi: Itätuulenkuja-Helmakuja-Ainoa-Länsituulenkuja-metro


Pidempi, ulkokautta kulkeva reitti, joka on avoinna myös yöllä, on: Itätuulenkuja-Tuulikinsilta-Tuulensuoja-Tellervonkuja-Länsituulenkuja-metro.


Tultaessa Sammonsillan sisäänkäynnille Pohjantieltä päin suorin reitti kulkee Heikintorin sivuitse kohti Länsituulenkujaa.


Lisätietoja liikkumiseen Tapiolassa antaa Espoon kaupunki.


 

 

Tapiolan metroasema

Metron uloskäynti