Länsimetron rakentaminen Tapiolassa

Länsimetron rakentaminen Espooseen aloitettiin vuonna 2010, jolloin käynnistettiin Tapiolan keskuksen tuntumassa eteläisen ja itäisen ajotunneleiden maanrakennusurakat. Metrotunnelin ja metroaseman varsinaiset louhinnat alkoivat helmikuussa 2012 ja louhinta on saatu päätökseen marraskuussa 2013.

Länsimetron oli määrä aloittaa liikennöinti 15.8.2016, mutta matkustajaturvallisuuteen liittyvien taloteknisten järjestelmien testausten viivästyminen lykkäsi liikennöinnin aloittamista. Liikenteen alkamisen ajankohta täsmentyy, kun testauksista on riittävästi kokemusta. Vuoden 2017 alussa HSL ja Länsimetro Oy tiedottivat, että Länsimetron liikennöinnin aloitus olisi mahdollista aikaisintaan kesällä 2017.

Länsimetron valmistuttua pääkaupunkiseudun metroliikenne jatkuu Ruoholahdesta Lauttasaaren kautta Espooseen ja kuljettaa yli 170 000 matkustajaa päivässä. Tapiolan metroasemaa tulee käyttämään päivittäin arviolta 30 000 matkustajaa. Matka-aika Helsingin Rautatientorilta Tapiolaan on 14 min.

Tapiolan metroasema sijaitsee Merituulentien alla, noin 30 metriä maanpinnan alapuolella. Metroasemalle pääsee Tapiolan kävelyalueelta liukuportailla ja hisseillä, jonka lisäksi metroasemalta on sisäyhteys suoraan kauppakeskus AINOAan.

Lisätietoa Länsimetrosta: www.lansimetro.fi

Tapiolan asematyömaa maaliskuussa 2015

Lähde: https://www.flickr.com/photos/lansimetro
Kuvaaja: Juha-Pekka Olli

Havainnekuva Tapiolan metroasemasta

Metrokonttori

Tietoa Länsimetron töistä Tapiolan alueella saa pistäytymällä Länsimetron konttorille, Tapiontori 3 A. Konttori on avoinna ma-pe klo 10-13.
Länsimetron sivuilla kerrotaan tulevista infotilaisuuksista, joita järjestetään konttorilla noin kerran kuukaudessa. Työmaa-alueet -otsikon alla on yksityiskohtaisempaa tietoa Tapiolan töiden etenemisestä.

Länsimetron yhteystiedot:

Länsimetron konttori, Tapiontori 3 A, puh. 050 377 3700
www.lansimetro.fi

 

Bussiterminaalin uudistaminen

Tapiolan bussiterminaalin uudistaminen ajoittuu vuosille 2013–2018 ja uudistetaan nykyaikaiseksi liityntäterminaaliksi metron yhteyteen.

Bussiterminaali ja Merituulentie tullaan rakentamaan maan alle, jolloin nykyinen Merituulentien taso vapautuu kaupalliseen käyttöön myymälätilaksi. Uudesta bussiterminaalista on suora sisäyhteys metroon ja yläpuolella sijaitseviin liiketiloihin. Metron ja bussiterminaalin on tarkoitus olla saavutettavissa vuorokauden ympäri keskuksen eri puolilta.

Havainnekuva Tapiolan uudesta bussiterminaalista