Espoon Kaupunginteatteri: Macbeth

13.1.2020

Macbethissä liikutaan nimeämättömässä Pohjoismaassa ja tapahtumien keskiössä on vapaaehtoinen talviuimareiden urheiluliitto. Kun liiton varat kavalletaan, sen hallituksessa alkaa valtakamppailu, joka väkivaltaisuudessaan vetää vertoja taistelulle Skotlannin kruunusta tuhat vuotta sitten.

Suomalainen ohjaaja Antti Mikkola vieraili Tallinnan kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Mikkolan ja Teatteri Telakan Kuningatarleikit -esitys nähtiin silloin osana Talviyön Unelma -festivaalia. Muutamaa vuotta myöhemmin Mikkola kutsuttiin takaisin ja yhteistyössä Tiiti Hynnisen ja Karmo Menden kanssa syntyi nykymaailmaan päivitetty versio William Shakespearen tragediasta Macbeth.

Tuotanto keräsi useita Tallinnan kaupunginteatterin Colleague -palkintoja; Mikkolan ohjaus palkittiin vuoden 2018 parhaana ohjauksena, Hynniselle myönnettiin vuoden parhaan apulaissuunnittelijan palkinto ja näyttelijät Alo Kõrve, Hele Kõrve ja Kaspar Velberg saivat kukin palkinnon roolityöstään.

Antti Mikkolan viimeisin vierailuesitys Espoon Kaupunginteatterissa oli menestyksekäs Maria Jotunin Huojuva talo keväällä 2019.

Esitys on osa Espoon Kaupunginteatterin Viro-viikkoja.

Kesto 3 h (sis. väliajan) 
Esityskieli viro, tekstitys suomeksi ja englanniksi 


Aika
to 5.3.2020 klo 19.00 - 22.00

Paikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Järjestäjä
Espoon Kaupunginteatteri

Liput
39/36/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)
lippu.fi