Kauppakeskus AINOA rakennettiin kolmessa vaiheessa

Tapiolan keskusta on uudistettu perusteellisesti perinteitä ja Tapiolan ainutlaatuista ilmapiiriä kunnioittaen. LähiTapiola toimii sen johtavana kiinteistökehittäjänä ja yksi näkyvimmistä kehitystyön esimerkeistä on kauppakeskus AINOA.

AINOA on täysin uudenlainen kokonaisuus, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteisen kaupunkikeskustan ja nykyaikaisen kauppakeskuksen parhaita ominaisuuksia. Se edustaa modernia arkkitehtuuria ja sen juuret ovat ympäröivässä Tapiolassa, joka on kulttuurihistoriallisesti yksi vanhimmista ja tunnetuimmista puutarhakaupunginosista Suomessa. Tutustu AINOAn liikkeisiin ja palveluihin.

AINOAn ensimmäinen vaihe avattiin lokakuussa 2013, toinen vaihe valmistui maalikuussa 2017 ja kolmannen vaiheen avajaisia vietettiin 24.10.2019.

AINOAn ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2013. Silloin kauppakeskuksen pinta-ala oli 10 000 neliötä ja asiakkaita palveli 30 liikettä. Myös Tapiola Parkin ensimmäinen osa otettin silloin käyttöön.

Kauppakeskus AINOA keväällä 2015.

AINOAn 2. vaihe valmistui maaliskuussa 2017

Toisen vaiheen avajaisia vietettiin 16.3.2017, jolloin kauppakeskuksessa avautui mm. Stockmannin uusi tavaratalo ja 20 uutta erikoisliikettä. Laajennuksen myötä AINOAn kokonaispinta-ala kasvoi jo 30 000 neliömetriin ja liikkeiden määrä kasvoi 50:een. Pinta-alaltaan AINOA kasvoi samaan koko luokkaan Kampin kauppakeskuksen kanssa.

Uusia ravintoloita olivat mm. Fafa’s, Chalupa, Subway, Sandro, Street Gastro sekä Tapiolaan palannut Pizza Hut uuden konseptinsa siivittämänä. Kahvilatarjontaan oman lisämausteensa toivat suomalainen klassikko Fazer-kahvila sekä legendaarinen Kaisan Café, joka on ollut osa tapiolalaisten arkea jo 80-luvulta saakka. Muita AINOAn toisen vaiheen uusia liikkeitä olivat muun muassa Stockmann, Clas Ohlson, Akateeminen kirjakauppa, Lindex, Nordea, Mobile Clinic, Terveyskauppa Life, Cafe Latte Lifestyle ja XS Lelut. AINOAn terveyspalveluista vastaavat jatkossa Diacor sekä Tapiolan apteekki.

Havainnekuva uudesta AINOA-kokonaisuudesta.

3. vaiheen avaus 2019

Kun Stockmann oli siirtynyt uusiin tiloihin, alkoi AINOAn kolmannen vaiheen rakentaminen. Stockmannin vanha tavaratalo purettiin ja tilalle rakennettiin kauppakeskuksen viimeinen laajennusosa.

AINOAn kolmas vaihe avautui 24.10.2019 ja  kauppakeskuksen pinta-ala kasvoi 50 000 neliöön ja liikkeiden, kahviloiden ja ravintoloiden määrä sataan. 

AINOAn laajennuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota kauppakeskuksen ja olemassa olevan kaupunkirakenteen yhteensovittamiseen. AINOA avautuu ulospäin jokaiseen ilmansuuntaan muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden Tapiolan kaupunkikeskuksen kanssa. Laajennuksen suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto SARC professori Antti-Matti Siikalan johdolla.

Kokonaisuudessaan AINOA on enemmän kuin kauppakeskus. Se pitää sisällään monipuoliset kaupan palvelut, Suomen laadukkainta pysäköintiä, erinomaiset joukkoliikenneyhteydet sekä ainutlaatuista asumista Suomen suurimman yhtenäisen kävelykeskustan, Tapiolan sydämessä.

AINOAn kaupallisten tilojen päällä sijaitsevat asuinrakennukset tarjoavat helppoa ja laadukasta asumista Tapiolan ytimessä. Tapiolan Kirjokannelta on suorat yhteydet pysäköintiin sekä joukkoliikenteen ja palveluiden ääreen, ja taloyhtiöiden omat pihakannet ja näköalat eri ilmansuuntiin luovat ainutlaatuisen asuinympäristön. Kirjokannen uusimmat talot Taiantaika ja Tammen Taittaja valmistuvat keväällä 2020. 

Lisätietoa Tapiolan Kirjokannesta löydät osoitteesta www.tapiolankirjokansi.fi.
Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja kävijämäärien tilastoimiseksi.