Tapiolaan on helppo saapua niin kävellen, pyörällä, autolla kuin julkisilla kulkuvälineilläkin.

 

Tapiolan keskuksen osoite on Tapionaukio 4.

Saapuminen kävellen tai pyörällä

Kävelyreitit

Kävellen: Länsituuli 7

Tapiolan keskuksen vehreässä ympäristössä on helppoa ja turvallista liikkua kävellen ja pyörällä. Laaja kävely- ja pyörätieverkosto kulkee muun muassa keskusta ympäröiviä niittyjä pitkin mahdollistaen turvallisen ja luonnonläheisen matkan keskukseen.

Pyöräilyreitit

Pyörällä: Länsituuli 7

Katso pyöräilykartta täältä

PYÖRÄPARKKI

Katettu pyöräparkki sijaitsee Merituulentorin alapuolella, AINOAn länsipuolella. Sisäänajo katettuun pyöräparkkiin tapahtuu joko Pohjantieltä (Pohjantien itäpuolelta, Länsikulman edestä kiertävää ramppia pitkin) tai Itätuulenkujalta (Itätuulenkuja 1:n edestä nouseva ramppi).

Muut pyöräparkit sijaitsevat MerituulentorillaTuulikinsillan itäosassa ja Länsituulella AINOAn pääoven läheisyydessä. Pienempiä pyörätelineitä löytyy keskuksesta useita.

KAUPUNKIPYÖRÄT

Kesäkaudella Tapiolan keskuksesta löytyy HSL:n kaupunkipyör, joiden asemia löytyy mm. Kulttuuriaukiolta, Tuulikinsillalta ja metroaseman vierestä Länsituulenkujalta. Lue lisää: https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi

Ajoreitit ja pysäkointi

Tapiola Park

Autolla lännestä lähestyttäessä: Etelätuulentie 1

Autolla idästä lähestyttäessä: Tapiolantien liikenneympyrä

Aukioloajat:
ma–la klo 4.45–24
su klo 5.45–24
Ulosajo 24/7

Tapiola Parkin pysäköintihalli toimii 1.6.2023 alkaen Aimo Park Easy-kameratunnistuksella, puomit poistuvat. Kamera tunnistaa autosi rekisteritunnuksen, kun ajat sisään ja ulos, ja maksu hoituu automaatilla, Taskuparkki-sovelluksella tai 48 tunnin kuluessa osoitteessa easy.aimopark.fi. Samalla pysäköintietu muuttuu siten, että jatkossa kohteessa on 1h ilmaista pysäköintiaikaa AINOA- ja Taskuparkki-sovelluksilla. Tarkemmat ohjeet edun käyttöönottoon löydät täältä.

Tapiola Park

 • Yli 2000 pysäköintipaikkaa, joista 370 liityntäpysäköintipaikkoja
 • Ilmainen noutopistepalvelu, josta asiakas voi noutaa eri liikkeissä tehdyt ostoksensa
 • 21 sähköajoneuvojen latausasemaa P0-, P1- ja P2-kerroksissa
 • AutoSpa -autopesula
 • Find my car -palvelu, jonka avulla voi etsiä ajoneuvonsa

Lue lisää: www.ainoatapiola.fi/pysakointi

Pysäköintihinnasto Tapiola Parkissa: Ensimmäinen tunti 2€, jonka jälkeen 1€/30 min. 

Muu pysäköinti

Pysäköintipaikkoja löytyy myös mm.

Taksi- ja saattoliikenne

Taksitolppa sijaitsee Tapionaukiolla (Tapiontori).

Kätevimmät pysähtymispaikat autolla ovat:

Myös Itätuulentiellä voi pysähtyä.

Saattoliikenne busseille:

 • Espoon suunnan busseille (laiturit 1–7) lähimmät saattopaikat ovat Tapionaukiolla ja Heikintorin eteläpuolisella pysäköintialueella.
 • Helsingin suunnan busseihin (laiturit 10 ja 11) ja metroon lähimmät saattopaikat ovat Itätuulentiellä.

Tapiolan keskuksen saattoliikenteen opaskartta

Saapuminen julkisilla

Metrolla

Tapiolan metroasema, Merituulentie 1

Tapiolaan pääset kätevästi metrolla. Metrosta on suora yhteys kauppakeskus AINOAan ja sitä kautta myös muualle Tapiolaan. Katso lisää HSL:n opaskartasta (pdf).

Metro kulkee kahdella linjalla, joista molemmat pysähtyvät Tapiolassa. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä ruuhka-ajan vuoroväli on 2,5 minuuttia.

Arjen päiväliikenteessä ja alkuillasta sekä lauantaina päiväaikaan junat kulkevat vajaan neljän minuutin välein.

Sunnuntaisin ja muina aikoina metron vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella on viisi minuuttia.

Saapuminen julkisilla

Bussilla

Tapiolan bussiterminaali, Merituulentie

Kaikki Tapiolan kautta kulkevat tai sinne päättyvät bussilinjat käyttävät bussiterminaalia, joka sijaitsee Merituulentiellä kauppakeskus AINOAn ja metroaseman yhteydessä. Terminaalista on suora pääsy kauppakeskus AINOAan ja sieltä myös muualle Tapiolaan.

Etsi reittisi Tapiolaan HSL:n sivuilta tai katso lisää HSL:n opaskartasta (pdf). Kävelyreitit yöbusseille löydät täältä.

Bussiterminaali on jakautunut kahteen osaan: pohjoiseen ja eteläiseen, joiden välissä kulkee Merituulentie. Pohjoisessa osassa sijaitsevat laiturit 1–7, ja niiltä lähtee suurin osa eteläisen Espoon liityntäyhteyksistä.

Laitureille 1-7 kulku AINOAn M-tasolta. Eteläisessä osassa sijaitsevat laiturit 10 ja 11. Laitureille 10 ja 11 kulku AINOAn 1. kerroksen kautta hissillä tai liukuportailla bussiterminaalin tasolle.

Terminaalin pohjoinen osa:

Laituri 1: linja 112
Laituri 2: linjat 124, 124K, 125, 125K
Laituri 3: linjat 118, 118B
Laituri 4: Linjat 548, 549
Laituri 5: Linjat 114, 115
Laituri 6: Linja 113
Laituri 7: Linja 111 Otaniemen suuntaan; linjat 550, 551 Westendinaseman suuntaan; lähibussilinjat 116, 117, 119; yölinjat 113N, 114N, 118N, 125N, 551N Espoon suuntaan

Terminaalin eteläinen osa:

Laituri 10: saapuvat bussit
Laituri 11: Linja 111 Hyljelahden suuntaan; linja 550 Itäkeskuksen suuntaan; linja 551 Herttoniemen suuntaan; lähibussilinjat 116 ja 119; yölinjat 113N, 114N, 118N, 125N, 551N Kampin suuntaan

Tapiola Park — 2 000 pysäköintipaikkaa

Tapiola Park tarjoaa Suomen ensiluokkaisinta pysäköintitilaa maan alla. Sen 2000 pysäköintipaikkaa takaavat ettei pysäköintitila Tapiolassa lopu.

Maanalaisen pysäköinnin ja huollon ansiosta ajoneuvoliikenne on mahdollista ohjata maan alle ennen keskuksen aluetta, mikä takaa autottoman kävelykeskustan ylläpitämisen koko Tapiolan keskuksen alueella.

Tapiola Parkiin pääsee ajamaan sekä länsipuolelta Etelätuulentieltä että itäpuolelta Tapiolantien suuresta liikenneympyrästä, jonka sisäkehällä on sisäänajo- ja ulosajorampit parkkihalliin. 

Esteettömyys

Liikuntarajoitteisille Tapiola Parkista löytyy yli 50 pysäköintiruutua hissiyhteyksien välittömässä läheisyydessä. Näyttämällä vammaisten pysäköintilupaa AINOAn infopisteellä ensimmäisessä kerroksessa tai Aimo Parkin noutopisteellä P2-tasolla, saat kahden tunnin maksuttomaan pysäköintiin oikeuttavan lipukkeen.

Pysäköintihinnat

Taskuparkki- ja AINOA-sovelluksilla saat tunnin maksutonta pysäköintiaikaa Tapiola Parkissa. Mikäli asioit yli kaksi tuntia, veloitus hoituu automaattisesti käytetyn ajan mukaan. Kuitit saat suoraan sähköpostiisi.

 

Oman auton löytäminen pysäköintilaitoksesta

Voit tarkistaa autosi pysäköintipaikan maksuautomaatin näytöltä painamalla näytön viereissä olevaa “Etsi autosi” -painiketta ja syöttämällä pysäköintilipun automaattiin. Automaatin näytöllä näytetään karttakuva, josta näkyy auton sijainti.

Yhteystiedot

Puhelin: 020 7812 410 / Valvomo – Control Room

Palvelut

Tapiola Parkin tasolla P2 palvelee autopesula Autospa. Autospan kotisivut >

Ajo Tapiola Park -pysäköintiin

Länsiväylältä lännestä Tapiolan liittymästä: Etelätuulentieltä Tapiola Park -pysäköintihalliin. Ajo Tenniskeskuksen vierestä tien länsipuolelta (osoite on Tuuliniitynluola).

Tapiolan liittymästä: Tapiolantien liikenneympyrästä Tapiola Park -pysäköintihalliin.

Otsolahden liittymästä Tapiolantie ja liikenneympyrästä Tapiola Park -pysäköintihalliin.

Mankkaantie – Vanhanmankkaan tie – Koivuviidantie – Kalevalantie – Pohjantie – Etelätuulentie -> Tapiola Park -pysäköintihalliin. Ajo Tenniskeskuksen vierestä tien länsipuolelta (osoite on Tuuliniitynluola).

Jalankulkuyhteydet

Tapiola Parkista on yhteensä kuusi jalankulkuyhteyttä eri puolille keskuksen aluetta:

 • AINOAn M-taso
 • Tapionaukio
 • Kulttuuriaukio
 • Länsituulenaukio
 • Länsituulenkuja
 • Sammonsilta

Tapiola Park lyhyesti

Tapiola Park on kuuden kiinteistöyhtiön sekä Espoon kaupungin ja Länsimetron omistama kiinteistöyhtiö, jonka suurin omistaja on LähiTapiola. Pysäköintilaitoksen investointi oli noin 115 miljoonaa euroa. Tapiola Park on kokonaisuudessaan Suomen suurin yhtenäinen, julkiseen käyttöön louhittu luolasto.

Pysäköintilaitoksen suunnittelussa panostettiin yksityiskohtiin muun muassa tiikkipuuta, liuskekiviä ja taustavalaistuja lasipintoja käyttämällä. Pysäköintihallin seinät sekä ylimmän tason katto ovat ultramariinin sinikseksi maalatut. Tapiola Parkissa on yli 2000 maanalaista pysäköintipaikkaa: vuonna 2013 avatussa osassa (P0) on 330 maanalaista paikkaa, vuonna 2016 avautuneessa osassa on 1680 paikkaa neljässä tasossa (P1-P4), joista kaksi alimmaista metron liityntäpysäköinnin käytössä. Liikuntarajoitteisille on varattu 42 paikkaa ja vähäpäästöisille autoille 32 paikkaa. Tapiola Park tarjoaa 10 maksutonta sähköauton latauspistettä. Tapiola Parkin kokonaispinta-ala on 83 470 m2, eli luolastoon mahtuisi esimerkiksi Helsingin olympiastadion tai neljä eduskuntataloa.