Tapiola tarjoaa entistä enemmän

Tapiola tarjoaa entistä enemmän

Tapiolan uudistusprojekti etenee kesän ja syksyn aikana. Huhtikuussa avatun Länsituuli-kauppakeskuksen myötä liike- ja palvelutarjonta monipuolistui entisestään. Asuntorakentaminen puolestaan jatkuu keskustan ohella Tuuliniityssä ja WeeGee-talon vieressä Ahertajankulmalla, jonne tulee myös maanalaista parkkitilaa.

 page3image35562112

Kevät toi Tapiolan katukuvaan uutta elämää, kun AINOAn viereen avautui Merimieseläkekassan omistama kauppakeskus Länsituuli. Samalla laajeni myös palvelutarjonta, sillä uudesta kauppakeskuksesta löytyy muun muassa pankki-, lääkäri- ja optikkopalveluja, ravintoloita sekä lemmikkitarvikemyymälä.

Asiointi on vaivatonta, sillä Länsituulen ja AINOAn palvelut ovat nyt osittain saman katon alla. Samalla on avautunut kauan kaivattu suora kulkureitti Sampotorilta sisäkautta metroon ja bussiterminaaliin, kertoo Länsituulen kiinteistö- manageri Tuija Fräntilä asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä isännöintiin erikoistuneesta Realiasta.

”Lisäksi katutason ravintolat avautuvat suoraan ulos elävöittäen keskustaa. Kesäksi suunnitellaan myös terasseja. Kiinnostus ravintolatiloja kohtaan oli alusta lähtien kovaa”, hän kertoo.

Kauppakeskuksen päälle rakentuva erillinen asunto-osakeyhtiö saa asukkaat loppukesästä. Tapiolan tulevaisuus näyttää kiinteistöalan ammattilaisen mukaan muutenkin valoisalta.

“Kaikki tuntevat Tapiolan upean historian ja maineen. Harvempi sen sijaan tietää, että alueen väkimäärä kasvaa noin 15 prosenttia vuoteen 2028 mennessä. Se luo hyvät edellytykset palveluille, vireälle kulttuurielämälle ja aktiiviselle arjelle”, Fräntilä toteaa.

Uusia koteja ympäri Tapiolaa

Monipuolisuutta ja lisää eloisuutta Tapiolan keskustaan tuovat myös alueelle tänä kesänä muuttavat opiskelijat. Tuuliniitylle valmistui keväällä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas:n 13-kerroksinen puukerrostalo,
joka on osoittautunut opiskelijoiden keskuudessa hyvin halutuksi. Ensimmäiset asukkaat muut- tavat taloon kesäkuussa.
 
Asuntosäätiö jatkaa puolestaan töitä Tuuliniityllä. Uusi asumisoikeuskohde valmistuu syksyllä 2022.Uusia koteja rakennetaan myös Ahertajankulmaan WeeGee-talon viereen, jonne tulee lisäksi maanalainen parkkihalli. Asuntoja tulee myös keskustan eteläreunalle Tuulikello-kortteliin sekä AINOAn viereen nousevaan Feeniksiin. Itätuulenkujalta Pohjantielle rajautuvan alueen uudet kerrostalohankkeet käynnistyvät ensi syksynä.
 
”Tapiolan rakentaminen on saanut myös Itä- tuulenkujan vanhat asuntoyhtiöt käynnistämään mittavan piha-alueiden uudistamisen. Projekti kohentaa alueen yleisilmettä todella merkittävästi”, Tapiolan uudistushankkeen projektijohtaja Antti Mäkinen kiittelee.Keskustan rakentaminen jatkuu vilkkaana nyt käynnistyvien hankkeiden jälkeenkin.
 
”Ensi vuonna alkavat Länsituulenkujan vanhojen asuin- ja liikekiinteistöjen purkutyöt. Suunnittelu jatkuu tiiviinä myös Heikintorin ja Kulttuurikeskuksen alueen osalta”, Mäkinen kertoo.Uimahallin korjaustyöt on määrä aloittaa vuonna 2022. Lasten ulkoallas avautuu perheiden iloksi myös tänä kesänä.

Artikkeli julkaistu Tapiolan uudistushankkeen tiedotuslehdessä 1/2021
Teksti: Timo Sormunen
Kuva: Meeri Utti

 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja kävijämäärien tilastoimiseksi.