Uudistamisen monta vaihetta

Yksi merkittävä osa uudistusta oli Tapiolan keskuspysäköintijärjestelmän eli Tapiola Parkin ensimmäinen vaihe, joka valmistui keväällä 2013. Silloin valmistui Tapionaukion maanpäällinen ja maanalainen pysäköintilaitos, jossa on 330 maanalaista ja 120 maanpäällistä pysäköintipaikkaa. Tapiolan Parkin toisen vaiheen 1600 pysäköintipaikkaa suoraan keskuksen alle valmistuivat keväällä 2016. Pysäköintitilojen yhteyteen on rakennettu liiketiloja palvelevat keskitetyt huoltotilat. 

Kauppakeskus AINOAn ensimmäisen vaihe valmistui syksyllä 2013, jolloin entisen Sokoksen tavaratalon tiloissa avautui 30 liikkeen kokonaisuus. Vuonna 2017 avattiin toinen vaihe, jonka tiloissa ovat mm. Stockmann sekä 20 muuta liikettä ja palvelua. AINOAn kolmannen vaiheen avajaiset olivat 24.10.2019. 

Tapiolan joukkoliikenteen puitteet ovat kehittyneet merkittävästi uuden bussiterminaalin ja metron myötä. Kun Merituulentien bussiterminaalin uudistus valmistui vuonna 2019, Tapiolasta muodostui yksi Espoon joukkoliikenteen solmukohdista.

Uudistaminen jatkuu vielä muutamia vuosia. Jo nyt on Tapiola jälleen keskus, johon tullaan katsomaan uusinta ja laadukkainta kaupunkirakentamista ja kaupunkielämää.
AINOA Länsituulenkujalta kuvattuna.
Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja kävijämäärien tilastoimiseksi.