Yrittäjä, jolle tunnelma on kaikki kaikessa

Jos Tapiolan tunnelma pitäisi pukea väreiksi, väripalettiin mahtuisi ainakin valkoista, vihreää ja ruskeaa. Näin pohtii yrittäjä, Cafelatte Lifestyle -liikkeen omistaja Leea af Heurlin-Aktan. Valkoinen tulee Tapiolan arkkitehtuurista, vihreä puistoalueista ja ruskea männyistä, joihin törmää yllättävissäkin kohdin kaupunkikeskustaa.

Hänen oman vaate- ja sisustusputiikkinsa värimaailma on pelkistetympi, maitokahvin ruskeaa ja valkoista – luonnollista, ajatonta ja rauhoittavaa. “Jos nimemme ei olisi Cafelatte Lifestyle, se voisi olla Wood & White, koska myymälämme koko tuotevalikoima rakentuu noista väreistä”, af Heurlin-Aktan kertoo.

Rauhaa ja luonnonläheisyyttä hän arvostaa myös AINOAn kauppakeskuksessa, jossa hänen liikkeensä sijaitsee. “Puumateriaalit, viherseinät ja ihmisen kokoinen mittakaava tekevät AINOAsta sellaisen kauppakeskuksen, johon meidän brändimme sopii. En voisi kuvitella liikkeellemme parempaa kotia”, hän sanoo. Af Heurlin-Aktanille tunnelma on kaikki kaikessa.

Kun hän 12 vuotta sitten perustiCafelatte Lifestylen, ensimmäiset vuodet vietettiin Leppävaaran kartanon maanläheisessä miljöössä. Kun toiminta siirrettiin AINOAan, af Heurlin-Aktan halusi myymälän lattiaksi puulankut tuomaan vanhan talon narinaa jalkojen alle. “Minulle selvisi jo hyvin varhaisessa vaiheessa yrittäjyyttäni, että asiakkaat tulevat meille ensisijaisesti kokemaan rauhoittavan tunnelman. On ollut ilo huomata, että tunnelman luominen on mahdollista myös kauppakeskuksessa.”

Yrittäjä kiittelee paitsi AINOAn lämminhenkistä yrittäjäyhteisöä myös alueen ainutlaatuisia asiakkaita. “Meillä käyvät ihmiset ovat hyväntuulisia ja lojaaleja. Korona-aikanakin asiakkaat pysyivät ja kannattelivat siten liiketoimintaamme vaikean ajan yli.” Nyt Cafelatte Lifestyle on vallannut kauppakeskuksesta jo kaksi liiketilaa, avannut verkkokaupan, ja seuraavaksi suunnitteilla on jatkaa koronan ajaksi tauolle jääneitä ulkoilmatapahtumia muiden pienyrittäjien kanssa.

Tapiolan, Haukilahden ja Mankkaan alueella yli puolet elämästään asunut paljasjalkainen espoolainen kuvailee Tapiolan tunnelmaa turvalliseksi, vanhaa ja uutta arvostavaksi sekä kerrokselliseksi. Hän on huomannut, että vuosien varrella oma silmä on oppinut katsomaan aluetta uusin tavoin. Tapiolalle ominainen 1960-luvun arkkitehtuuri herättää nykyisin af Heurlin-Aktanissa nostalgian tunteita. Tunnelmakeskeiselle ihmiselle Tapiolan vetovoima ei liity tiettyihin palveluihin vaan kokonaisuuteen, jonka ne muodostavat. “Palvelut, nurmet, männyt, pyöräilijät ja hanhet mahtuvat kaikki tänne. Kaikkea on kohtuudella.”

 

Tutustu af Heurlin-Aktanin liikkeeseen.

Julkaistu Tapiolan tiedotuslehdessä 1/2022

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja kävijämäärien tilastoimiseksi.