Coca-Cola Joulurekka saapuu Kulttuuriaukiolle 16.11.

COCA-COLA JOULUREKKA SAAPUU KULTTUURIAUKIOLLE 16.11.

Tuhansilla valoilla koristeltu Coca-Cola Joulurekka vierailee marraskuussa kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomea ja pysähtyy matkalla myös Tapiolan Kulttuuriaukiolla.

Coca-Cola Joulurekka on reilun 20 vuoden aikana vieraillut kansainvälisesti yli 300 kaupungissa ympäri maailmaa, monissa useita kertoja. Nyt Joulurekka saapuu ensimmäistä kertaa Tapiolaan torstaina 16.11. klo 16-20.

Joulurekka tuo Tapiolaan joulutapahtuman, jossa pääsee katsomaan rekkaa läheltä ja otattamaan valokuvan itsestään rekan kanssa sen parhaimmassa kuvauskohdassa. Tapahtumassa jaetaan ilmaisia juomia ja tyhjän tölkin voi palauttaa alueella olevaan kierrätysrulettiin, josta voi voittaa jouluisia palkintoja. Kierrätysruletti on myös hyväntekeväisyysruletti. Kaikkien palautettujen tölkkien pantit lahjoitetaan aiempien vuosien tapaan hyväntekeväisyyteen; tänä vuonna pantit ohjataan Suomen Punaisen Ristin Hyvä joulumieli -keräykseen, jolla kerätään varoja vähävaraisten lapsiperheiden ruokalahjakortteihin, jotta perheet voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Coca-Colan Joulurekka -tapahtumaan odotetaan runsaasti kävijöitä, joten on hyvä varautua liikenneruuhkiin tapahtuma-alueen läheisyydessä. Pidemmältä paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä.

 

LISÄTIETOA REKASTA

Coca-Cola Joulurekka on aito amerikkalainen Kenworth-merkkinen rekka vuosimallia 1978. Rekan koti on ollut Suomessa jo 80-luvulta lähtien. Tähän Joulurekkaan on asennettu 10 000 led-valoa ja sen kylkeä koristaa juuriltaan suomalaisen Haddon Sundblomin piirtämä Coca-Cola Joulupukki, jonka ulkonäkö on muovannut kansainvälistä käsitystä joulupukin olemuksesta. Pituutta rekalla on 17 metriä ja leveyttä 2,6 metriä.

COCA-COLA JOULUREKAN HISTORIA

Coca-Colan valoja tuikkiva joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan mainoksessa 1995. Mainoksessa esiintyi kokonainen karavaani taianomaisia, kirkkailla jouluvaloilla koristeltuja rekkoja. Mainoksessa joulurekat ajoivat läpi lumisten maisemien ja kaupunkien katujen. Rekan taianomainen loiste ei ole sattumaa. Jo ensimmäisessä, televisiomainoksessa rekan valaistukseen käytettiin yli 30 000 lamppua, mikä oli suuri määrä tuohon aikaan. Rekan alkuperäisen valaistuksen suunnitteli tuolloin sama yritys, joka vastasi mm. Star Wars ja Indiana Jones elokuvien valoista.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja kävijämäärien tilastoimiseksi.